Dünya

BM kuruluşları: Gazze Şeridi'nde 2 bin 326 kadın ve 3 bin 760 çocuk öldürüldü

Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde 2 bin 326 kadın ve 3 bin 760 çocuğun öldürüldüğünü, bunun da tüm can kayıplarının yüzde 67'sine tekabül ettiğini bildirdi.

BM kuruluşları: Gazze Şeridi'nde 2 bin 326 kadın ve 3 bin 760 çocuk öldürüldü
03-11-2023 23:22
New York
İsrail Ordusu Şifa Hastanesinin giriş kısmını vurdu

BM Fonu (UNFPA), BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Gazze'deki gelişmelere ilişkin ortak açıklama yaptı.

İsrail ordusu, Gazze'de Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurduDünyada en kısa sürede en fazla çocuğun öldürüldüğü yer: Gazzeİsrail'in saldırılarında Gazze'de 35 bin konut tamamen yıkıldıİsrail'in hedef aldığı Şifa Hastanesi'yle ilgili iddiaları, çizimler ve şüpheli ses kayıtlarından öteye geçemedi

Bombardımanların sağlık tesislerine büyük zarar verdiği işaret edilen açıklamada, su ve elektrik kesintileri, kısıtlı gıda ve ilaç sıkıntısı nedeniyle kadın doğum, yeni doğan ve çocuk bakım servislerinin altüst olduğu ifade edildi.

Açıklamada, halihazırda Gazze'de 50 bin hamile kadının bulunduğu belirtilirken 14 hastane ve 45 sağlık merkezinin kapanmasıyla bazı kadınların barınak, ev veya enkazlar arasında doğum yaptığı kaydedildi.