Bursa

Böbrek hastası çocuklar bowling oynayarak stres attı

Bursa'da böbrek hastası çocuklar bowling oynayarak stres attı. Bursa Böbrek Hastaları Sosyal ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen etkinlikte organ nakli bekleyen çocuklar ve anneleri gönüllerince eğlendi.

Böbrek hastası çocuklar bowling oynayarak stres attı
14-08-2017 18:01

Bir AVM'de gerçekleÅŸtirilen etkinliÄŸe dernek üyelerinin yanı sıra hasta çocuklar ile velileri katıldı.

Maksatlarının “SaÄŸlığınız için harekete geçin” çaÄŸrısında bulunmak olduÄŸunu belirten Bursa Böbrek Hastaları Sosyal ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Haluk Akın, "Böbrek hastalıklarında erken teÅŸhisin önemi çok büyük. Kronik böbrek hastalıklarının erken evrede saptanmasının ve altta yatan veya eÅŸlik eden farklı hastalıklara yönelik tedavilerin baÅŸlatılabilmesi için çok önemlidir. Bundan dolayı Bursa Böbrek Hastaları Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma DerneÄŸi olarak toplumda hem böbrek saÄŸlığının korunması konusunda hem de organ bağışının arttırılması açısından kamuoyuna yönelik çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Tüm dünyada olduÄŸu gibi Türkiye'de de çocuk obez sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Akın, "SaÄŸlık Bakanlığı tarafından yapılan araÅŸtırmada, ülkemizde 3 milyon obezin, 1,8 milyonu 0-18 yaÅŸ aralığındadır, geleceÄŸimizin teminatı olan çocuklarımızın saÄŸlığı bizim önemli önceliklerimizdendir. Bizler Bursa Böbrek Hastaları Sosyal ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi olarak, 2017 yılında ‘Çocuklarda obezite ile mücadeleye ağırlık veriyoruz. 2017 yılını hareket yılı olarak kabul ediyoruz" diye konuÅŸtu.

Ä°HA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER