Ekonomi

BTSO'da plastik ve kauçuk sektörlerine KOBİ OSB tanıtıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen Plastik ve Kauçuk Sektörleri Genişletilmiş Toplantısı'nda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, Bursalı firmaların KOBİ OSB’ye büyük ilgi gösterdiğini belirterek, 1100’ü aşkın firmadan gelen taleplerin 5 milyon metrekareye ulaştığını söyledi.

BTSO'da plastik ve kauçuk sektörlerine KOBİ OSB tanıtıldı
27-12-2017 14:21

KOBÄ° OSB projesiyle Türkiye’de bir ilke imza atmaya hazırlanan BTSO, düzenlediÄŸi geniÅŸletilmiÅŸ sektör toplantılarıyla projeyi sektörlere tanıtmayı sürdürüyor. BTSO ev sahipliÄŸinde son olarak Plastik ve Kauçuk Sektörleri GeniÅŸletilmiÅŸ Toplantısı gerçekleÅŸtirildi. Toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ä°brahim Gülmez, BTSO 21. Komite BaÅŸkanı ve Meclis Üyesi KaÄŸan YeÅŸil ile çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

“DEVLET DESTEĞİ Ä°LE Ä°LERLÄ°YORUZ”

Toplantıda konuÅŸan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ä°brahim Gülmez, Bursa sanayisinde önemli bir dönüÅŸüm süreci yaÅŸandığını söyledi. KOBÄ° OSB projesinin bu dönüÅŸümün en önemli hamlelerinden biri olduÄŸunu vurgulayan Gülmez, projeyle ÅŸehir içinde sıkışmış KOBÄ°’lerin yaÅŸadıkları sorunları ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti. KOBÄ° OSB’nin kaynak, gayret ve zaman israfına son vereceÄŸini ifade eden Gülmez, “Bursa, 3 milyon insanın yaÅŸadığı büyük bir kent. Genel anlamda baktığımızda sıkışmış bir ÅŸehir. Büyük ölçekli firmalar bir ÅŸekilde kendilerine yer bulabilseler de KOBÄ°’ler bu sıkışık düzende ciddi problemler yaşıyorlar. KOBÄ° OSB projesi ile yaÅŸanan bu sorunlara çözüm olacak bir yapıyı devletimizin de önemli destekleriyle hayata geçiriyoruz” dedi.

SEKTÖR SAYISI 15’E ÇIKTI

KOBÄ° OSB’lerin OSB mevzuatına uygun olarak kurulacağı bilgisini veren Ä°brahim Gülmez, projede yer alacak firmaların devlet tarafından saÄŸlanan her türlü teÅŸvik ve avantajlardan faydalanabileceÄŸini söyledi. Bununla birlikte KOBÄ° OSB’lerin yalnızca üretim deÄŸil bazı sektörlerde ticarete de elveriÅŸli bir yapıya sahip olacağını söyleyen Gülmez, firmalar için bunun son derece önemli olduÄŸunu vurguladı. Ä°lk etapta 11 sektörden taleplerin toplanmaya baÅŸladığı projede kapsamı geniÅŸlettiklerini ve sektör sayısını 15’e çıkardıkları bilgisini veren Ä°brahim Gülmez, “Firmalarımız ÅŸu ana dek projeye büyük bir ilgi gösterdi. 1100’den fazla firmadan KOBÄ° OSB için talep geldi. Alan olarak baktığımızda bu baÅŸvurular toplamda 5 milyon metrekareye tekabül ediyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

PROJENÄ°N BAÅžLANGICINDA PLASTÄ°K VE KAUÇUK SEKTÖRLERÄ°NDEN GELEN TALEP VAR

BTSO 21. Komite BaÅŸkanı ve Meclis Üyesi KaÄŸan YeÅŸil ise yapmış olduÄŸu konuÅŸmada KOBÄ° OSB projesinin çalışmalarına 21. Komite tarafından baÅŸlanıldığını hatırlattı. 2015 yılından bu yana bu proje için çalıştıklarını kaydeden KaÄŸan YeÅŸil, “Bu çalışmayı baÅŸlatarak BTSO bünyesindeki diÄŸer komitelere örnek olduÄŸumuzu düÅŸünüyorum. Sektörümüzde katma deÄŸerli üretimi önemli ölçüde artıracağına inandığım bu yapı içerisinde plastik ve kauçuk sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalarımızın yer almasını bekliyorum” diye konuÅŸtu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER