Gündem

Bu görüntüler savcılığı harekete geçirdi! 5 yaşındaki çocuğa...

Sosyal medyada yer alan 5 yaşındaki çocuğa sigara içerilmesi görüntüleri üzerine harekete geçen savcılık, görüntüyü çektiği iddia edilen kadının, bir yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Bu görüntüler savcılığı harekete geçirdi! 5 yaşındaki çocuğa...
27-05-2016 13:26

Sosyal medyada, 5 yaşındaki bir kız çocuÄŸuna sigara içirildiÄŸi görüntülerin gündem olması üzerine harekete geçen Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, videoyu çeken kadın hakkında soruÅŸturma baÅŸlattı.

Kocaeli Gölcük’te yaÅŸadığı belirlenen 28 yaşındaki P.S.’nin talimatla ifadesini alan Ä°stanbul Cumhuriyet Savcılarından Sait Yakışan ÅŸüpheli kadın hakkında iddianame düzenledi. 5 yaşındaki Y.E.’nin maÄŸdur olarak yer aldığı iddianamede, ÅŸüpheli P.S.’nin 2011 doÄŸumlu maÄŸdur Y.E.’ye sigara içirdiÄŸi ve bunu videoya kayıt ederek sosyal paylaşım sitesi instagramda yayınladığı anlatıldı.

“HADÄ° ABLA EVCÄ°LÄ°K OYNAYALIM”

Ä°ddianamede, ÅŸüpheli P.S.’nin ifadesinde, kendisinin sigara içmediÄŸini ve Y.E.’ye de sigara içirmediÄŸi söylediÄŸi kaydedildi. Hakkındaki suçlamaları reddeden P.S.’nin 10 Mart 2016 tarihinde kuzeni G.E.’nin Ä°stanbul BeyoÄŸlu’ndaki evine misafirliÄŸe gittiÄŸini belirterek, “16 Mart 2016 günü saat 10.30 sıralarında kuzenim Eminönü’ne gitti. Ben ve kuzenimin kızı olan Y.E. evde yalnız kaldık. Ben lavaboya geçmiÅŸtim. Sonra lavabodan çıktım ve mutfakta Y.E’’nin elinde sigara olduÄŸunu gördüm. Y.E bana ‘Hadi abla evcilik oynayalım’ dedi. Ben de ÅŸaka maksadıyla telefonumun kamerasını açarak yaklaşık 10 saniye kadar görüntüsünü çektim” dediÄŸi kaydedildi.

“BEN SÄ°GARA Ä°ÇMEM ÅžAKA OLSUN DÄ°YE ÇEKTÄ°M”

Y.E.’nin bu sırada sigarayı bir kez çekip bıraktığını belirten ÅŸüpheli P.S., “Ben de daha sonra sigarayı elinden alarak söndürdüm. Ben sigara kullanmam. Sigara Y.E’nin babasına aittir ve sürekli mutfak tezgahının üzerinde bulunur. Ben sigarayı yaktığını sonradan elindeyken gördüm. Åžaka olsun diye videosunu çekerek yayınladım. Yoksa Y.E’ye sigara içirmek için yapmadım. Görüntülerde ben gözükmüyorum ama ‘Güzel içiyorsun valla, helal olsun, ee kaç yıldır içiyorsun sigarayı, çok yıldır içiyorsun’ diyen kiÅŸi benim” ifadelerini kullandı.

1 YILA KADAR HAPÄ°SLE YARGILANACAK

Åžüphelinin eylemini gizlemediÄŸi anlatılan iddianamede, “SaÄŸlık için tehlikeli madde temin etmek” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. BaÅŸsavcılık tarafından onaylanan iddianame, Ä°stanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Åžüpheli P.S.’nin önümüzdeki aylarda yargılanmasına baÅŸlanacak.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER