Dünya

"Bu işler PKK’nın Kerkük’e girmesi için mi yapıldı?"

DEAŞ militanlarının Kerkük’e saldırmasının ardından başlatılan operasyona PKK’nın da katılması, Irak Türkmen Cephesi’nde bardağı taşırdı.

23-10-2016 13:25

Irak Türkmen Cephesi BaÅŸkanı ErÅŸad Salihi, “Terörü terörle muaheze ettirmek nedir? Acaba bu iÅŸler PKK’nın Kerkük’e girmesi için mi yapıldı" dedi.

Önceki gece yarısı DEAÅž terör örgütü militanlarının Kerkük’e saldırmasının ardından baÅŸlatılan operasyona Irak polisi, Irak ordusu ve PeÅŸmerge güçleri ile birlikte PKK’nın da katılması, Irak Türkmen Cephesi’nde bardağı taşırdı. Konuya iliÅŸkin açıklamada bulunan Irak Türkmen Cephesi BaÅŸkanı ErÅŸad Salihi, bunun kabul edilemez olduÄŸunu söyledi. DEAÅž’ın Kerkük’e yaptığı saldırının birkaç ay önceden planlanan bir konu olduÄŸunu öne süren Salihi, “Bunun zamanlaması ve Musul operasyonu ile denk gelmesi tesadüf deÄŸildir. Kerkük’ün güneyinde 15 kilometre uzağında olan Havice bölgesi ÅŸuan DEAÅž’ın elindeyken orası neden kurtarılmıyor, neden önce Musul’a gidiliyor? Kerkük’ün içine sızan teröristler hangi yönden girdiler? Sakalları uzun ve tanınan tipler. Sayıları yaklaşık 60-70 kiÅŸi. Bunlar belli olan kiÅŸilerdir. Bunlar nereden girdiler? Bunlarla yakınlaÅŸan birileri olmasaydı kesinlikle giremezlerdi. Bunların hepsi soru iÅŸaretidir” dedi.

Irak istihbaratının Kerkük’te 4-5 binaya girileceÄŸini söylediÄŸini ifade eden Salihi, “Bir hafta önce Kerkük emniyet komisyonunda bu konular konuÅŸulup tartışılıyor ancak neden önlem alınmıyor? Kerkük’e PeÅŸmerge’nin gelmesi normaldir. Süleymaniye’den gelen güçler de normaldir. Çünkü bunlar Irak ordusunun bir parçasıdır. DEAÅž bizim için terör örgütüdür. Herkes için terör örgütü olması gerekiyor. Ancak PKK da terör örgütüdür. Peki terörü terörle muaheze ettirmek nedir? Acaba bu iÅŸler PKK’nın Kerkük’e girmesi için mi yapıldı? Bunların hepsi soru iÅŸaretidir" dedi.

Åžu an günün hesap günü olmadığını söyleyen ErÅŸad Salihi, “Halkımızın yanında olma günüdür. Irak Türkmenleri sivil bir direniÅŸ göstermelidir. Herkes kendini savunmalıdır. Artık güvenlik güçlerine itimat ederek memleket teslim edilmez. Biz artık kendimize itimat edeceÄŸiz. EÄŸer merkezi hükümet Irak Türkmen Cephesi’ni resmi bir güç olarak tanımadığı taktirde biz kendimizi savunmaktan aciz kalmayacağız. BaÅŸka bir kapıyı çalarız. O baÅŸka kapı da bana açılmadığı taktirde artık iÅŸ bana kalır ve benim yolumu bulmam gerekecek. Artık bu millet birilerinin kurbanı olmayacak. Bu olay sıradan bir olay deÄŸildir. Türkmeneli bölgesini birbirinden ayıran bir olaydır. Åžimdi bir kısım Telafer’in baÅŸka bir yerde olması, Tuzhurmatu’nun baÅŸka bir bölgede olmasından bahsediyor. Åžimdi Kerkük de hedef haline geldi. Bizim gördüÄŸümüz Türkmen Cephesi’ni ayırmaya çalışmalarıdır. Bu Türkmen coÄŸrafyasını hedef alan bir projedir” dedi.

Salihi, Kerkük ÅŸehrinde yayın yapan Türkmeneli TV Haber Müdürü Ahmed Necmeddin HaceroÄŸlu’nun da ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER