Bursa

Bu yılın teması vicdan

Bursa'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Kuzgun Acar Sempozyumuna katılan heykeltraşlar mermere vicdanı işliyor.

Bu yılın teması vicdan
20-08-2015 13:12

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu kapsamında yerli ve yabancı heykeltraşlar 40 derece sıcakta mermerlere ‘vicdanı’ işliyor. Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Kuzgun Acar Sempozyumu kapsamında Nilüfer’e gelen sanatçılar, bu yıl ‘Vicdan’ temasıyla mermer bloklarına sanatını işliyor. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı hastane alanına kurulan açık hava atölyesinde devam eden çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

5 Ağustos’ta başlayan Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu 25 Ağustos’ta sona erecek. Sempozyumun ardından ortaya çıkan eserler Nilüfer’de bulunan meydanlara, kavşak ve parklara yerleştirilecek. Bu yıl yapılan eserlerle birlikte Nilüfer Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana sürdürdüğü sempozyum kapsamında kente kazandırılan heykel sayısı da 38’den 48’e yükselecek.

Sempozyuma 7 farklı ülkeden katılan toplam 10 heykeltraş, eserlerini yetiştirmek için yaklaşık 40 derece sıcağın altına mermerlere şekil vermeye çalışıyor. Heykeltaraş sanatçıların yanı sıra Uludağ Üniversitesi’nden de 6 asistanda çalışmalara yardımcı oluyor.

Çalışmadan zaman buldukça Bursa’nın turistik mekanlarını da gezen heykeltraşlar, son olarak 2 bin 300 yıllık tarihi geçmişe sahip Gölyazı’nı gezdi.

BU YIL VİCDANI İŞLİYORUZ

Bu yıl 5.’si düzenlenen Uluslararası Kuzgun Acar Sempozyumuna Ankara Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden katılan Heykel Bölümü öğretim görevlilerinden Ayhan Yılmaz, sempozyumun çok iyi geçtiğini belirtti. Sempozyuma katılan 10 heykeltraşın 3’ünün Türkiye, 7’sinin ise yurt dışından katıldığın belirten Ayhan Yılmaz, “Bu yılki sempozyumun ana teması vicdan olarak belirlendi. Dolayısıyla bu kapsamanda tasarım ve heykeller bu kavram çerçevesinde açık alanda uygulanıyor. Uluslararası sanatçılar İspanya’dan, Bulgaristan’dan, Çek Cumhuryeti ve Kostarika ile Ukrayna’dan katılıyor. Türkiye’den ise Antalya Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi’nden öğretim üyeleri iştirak etti. Yaptığımız mermer yontular Nilüfer Belediyesi sınırları içinde kalan parklara ve uygun alanlara yerleştirilerek kentin daha estetik görünmesine yardımcı olacak. Yaklaşık 2,5 ile 3,5 metre boyutlarında mermer yontular. Bu hafta son günlerimiz, bitmeye yaklaştı yontular. Daha önce yapılan tasarım ve maketler üzerinden arkadaşlar yapmaya çalıştılar.” dedi.

Ayhan Yılmaz, kendisinin ise sempozyum kapsamında vicdan konusundan hareketle ‘isimsiz’ isimli bir eser yaparak hazırladığını söyledi.

Sempozyuma Bulgaristan’dan katılan sanatçı Rodoslav Sultov ise, çalışmanın çok iyi gittiğini belirterek, “Bu güne kadar katıldığım en iyi sempozyum diyebilirim, çok güzel bir organizasyon olmuş çok memnunum.” ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER