Magazin

Budak’a, En İyi Yönetmen Ödülü

Reklam filmi ve müzik sektöründe yönetmenlik yapan Bursalı sanatçı Volkan Budak, 8. Uluslararası Lions Kısa Film Yarışması’nda "Yaban" filmiyle en iyi görüntü yönetmeni ödülünü aldı.

Budak’a, En İyi Yönetmen Ödülü
14-04-2017 14:43

Bursa’da gerçekleştirdiği başarılı reklam, belgesel ve kısa film çalışmalarıyla dikkati çeken Yönetmen Volkan Budak, 8. Uluslararası Lions Kısa Film Yarışması’nda "Yaban" filmiyle en iyi görüntü yönetmeni ödülünü alarak, büyük bir başarıya imza attı.

212 FİLM ARASINDAN SEÇİLDİ

Volkan Budak, Kristal Turna Film Festivali kapsamında hazırladığı Yaban filminde ‘’İnsanla değişen doğa’yı anlatıyor. İlk olarak katıldığı kısa film yarışması olan, 8.Uluslararası Lions Kısa Film Yarışmasında 212 film arasında, en iyi görüntü yönetmeni ödülünü alan Volkan Budak, büyük mutluluk yaşadığını ifade ederek, bu filmin aynı zamanda Kristal Turna Kısa Film Yarışmasında en iyi film seçilerek, kristal turna ödülüne layık görüldüğünü söyledi.

Yaban filminin konusu ve çekim aşamaları hakkında da bilgiler veren Budak, ‘’Yaban filmi, öz olarak kültür/doğa karşıtlığını ortaya koyuyor. Özelde insan/hayvan karşıtlığını, Kızılırmak Deltasında yaşan manda ve diğer hayvanlar üzerinden anlatmaya çalıştım. Yılın uzun bir dönemini deltada geçiren mandaların doğadaki özgürlükleri, sahiplerinin onları bir kültür ürünü olan ahırlara götürmeye çalışmalarıyla son bulur. Yaban filminin öyküsü geleneksel belgesellerden farklı bir yapıda düzenlendi. Film belgesel özelliklere sahip deneysel bir filmdir. Filmde yer alan manda sahiplerinin söyledikleri yerine eylemleri vurgulandı. Filmde röportaj, dış ses, iç ses kullanmak yerine, fon müziği ve ortam sesi eşliğinde görsel bir anlatım tarzı benimsendi’’ dedi.

FİLMİN YARATIM SÜRECİ

Filmin Kristal Turna Kısa Film Yarışması kapsamında hazırlandığını ifade eden Budak şunları söyledi: ‘’Yarışmanın konusu, insanla değişen doğa.  Bu yarışma işleyiş bakımından diğer kısa film yarışmalarına göre farklılık gösteriyordu. Bizden daha önce hazırladığımız bir film yerine Kızılırmak Deltası’nda kalarak diğer yönetmenlerle birlikte çekeceğimiz bir film talep edildi. Filmin çekimleri 4 gün sürdü. Filmin çekim aşamasında ekip olarak yalnız çalıştım. Film Kristal Turna Kısa Film Yarışması’nda en iyi film seçilerek, kristal turna ödülüne layık görüldü. Bu film aynı zamanda sonucu hala açıklanmamış olan  15. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali’nde finalist olarak yarışacak.’’

BAŞARILI BİR ÖZGEÇMİŞ

Marmara Üniversitesi Sinema TV Bölümü’nde Yüksek Lisansı’na devam eden Volkan Budak, film çalışmalarının yanı sıra, sinema ve temel fotoğrafçılık atölye çalışmalarıyla da dikkati çekiyor.

Bu güne kadar bir çok belgesel ve kısa filme de kurgucu, kameraman ve yönetmen olarak imzasını atan Volkan Budak, profesyonel olarak reklam filmi ve müzik video sektöründe editörlük ve yönetmenlik yapıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER