Tepebaşı Belediyesi ve Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi tarafından düzenlenen söyleşiye katılan Yazar ve Psikiyatr Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, son yayınlanan kitabı ‘Görünmeyen Kadınlar’ı anlattı. Budayıcıoğlu, söyleşinin ardından ise hayranları için kitabını imzaladı.
Tepebaşı Belediyesi ve Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi’nin gerçekleştirdiği etkinlikler devam ediyor.
Son olarak Yazar, Psikiyatr Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun katıldığı söyleşi ve imza günü etkinliği, Haller Gençlik Merkezi Salon Frigya’da gerçekleştirildi. Budayıcıoğlu’nun son kitabı olan ’Görünmeyen Kadınlar’ kitabını anlattığı söyleşiye, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Akçar, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. “Değerli insanların deneyimlerini paylaşması çok önemli”
Söyleşi öncesinde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “50 yıllık bir muayene tecrübesiyle sorunları anlatıyor. Esasında psikiyatristler dinler, hastalar konuşur. Sorunu çözebilmek için dinlemek gerekir. Biz belediye başkanları da öyleyiz. Dinleriz, sorunları öyle çözeriz. Gülseren hanımın buraya gelmesi ve deneyimlerini paylaşması son derece güzeldi. Sizler adına çok teşekkür ediyorum. Hekim olmak gerçekten tuhaf bir şey. Hekimler bakmaz görür. Dinlerler, dinlediklerini çok iyi anlarlar. Onun karşılığında da sorunu çözerler. O açıdan böyle değerli insanların gelip deneyimlerini paylaşması çok özel” dedi. “Burada olmaktan mutluyuz”
Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Akçar ise, “Sağlıklı Kent Konseyi olarak Tepebaşı’nda sağlıklı kent oluşturmanın en önemli yolların bir tanesi kadınıyla, çocuğuyla, genciyle sağlıklı bir nesil oluşturmak ve sağlıklı bilinçli bir toplum oluşturmaktan geçtiğini biliyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalarda da buna dikkat ediyoruz. Böylesine değerli bir isimle de Eskişehir gibi aydınlık bir kentte buluşmaktan çok mutluyuz” diye konuştu. “Kadınlar affedicidir”
Son çıkan kitabı ‘Görünmeyen Kadınlar’ hakkında konuşan Budayıcıoğlu, “Ben bu kitapta ülkemizin çok değişik kesimlerinde, Anadolu’nun en ücra köşelerinden veya İstanbul’un göbeğinden, Ankara’dan, Eskişehir’den kız çocuklarının nasıl evlerde yetiştiğini yazdım. Bazen, çocukluğunda çok çekti ama çok şükür hayatta kaldı, belli yaşa geldi kendini kurtarır diye düşünüyoruz. Ama değil. Şöyle matematiksel bir kural var. Çocukken bir şeyi nasıl öğrendiyseniz daha sonra onu değiştirmeniz çok zor oluyor. Gerçekten bizim dışımızda bir kader var. Ama bir de bizim değiştirebileceğimiz bir kader var. Çok sık yol ayrımları olur hayatımızda. Onları çok iyi fark edin. Soruyu önce kendinize sorun ki sizi iyi tanıyalım. Kaderinizi mi değiştirdiler bazı olayların önüne mi geçtiler bunları bilmeliyiz. Sonrasında biz zaten herkesi affederiz. Biz kadınlar affediciyizdir zaten. Kadınların içinde kimsenin görmediği bir güç var. Kadın milyonlarca yıldır ezile ezile yaşadığı için Görünmeyen Kadınlar kitabında okuduğunuz kızların her biri bir yerde. Çocukken acı çekmek, şiddete maruz kalmak bir çocuk için korkunç ama bizim ülkemizde bu var. Bu durumları yaşayan o kadar çok kız çocuğu var ki. Hayatla mücadele etmeyi gözlerini açtıklarında öğrenmeye başlıyor. O mücadele sonucunda başarıyı da yakalayabiliyorlar” diyerek, kitabındaki bazı kesimlerden örnek verdi.
Söyleşinin ardından Başkan Ataç, Budayıcıoğlu’na Eskişehir: Kökleri Derinde Yepyeni Bir Şehir kitabını hediye etti.
Soru cevap şeklinde gerçekleşen söyleşiden sonra ise Budayıcıoğlu, hayranları için kitabını imzaladı.