Bursa

BUHAYDER’e farkındalık ödülü

Sivil Gündem Gazetesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Fark Yaratanlar Ödül Töreni” Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

BUHAYDER’e farkındalık ödülü
08-01-2019 16:25

Olcay Erözden’in hazırlayıp Deniz Çevik’in sunduğu programda 15 sivil toplum kuruluşuna ödül verildi. Ayrıca seçici kurul tarafından belirlenen özel ödüller de sahiplerine teslim edildi.

“Hayvanlarla Yaşam Derneği” zirvede

Törende Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği, Hayvan Hakları alanında yaptığı çalışmalarla ikinci kez ödüle layık görüldü.

Okullarda hayvan haklarının ve sevgisinin anlatılması, şehir bazında farkındalık ve afiş çalışmaları, hayvan severlerin uzman psikolog, hukukçu ve veterinerler tarafından aylık olarak düzenli olarak bilgilendirilmesi, gerçekleştirilen sergilerle ve düzenli besleme çalışmaları derneğin ödül almasında önemli etkenler olarak belirtildi.

Ödülü dernek adına Sibel Akıncı, Şükrü Yaşar, Banu Baltacı ve Seçil Semiz Özcan aldı. “hayvanlarla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor” diyen Akıncı “ bu yola yanımda görmüş olduğunuz dostlarımızla ve bize güç veren ailemizle birlikte inançla çıktık. Sizlerden tek isteğim hayvanlarla yaşamayı öğrenmenizdir. Bu dünya hepimizin. Onlar bize emanet başka bir dünya mümkün” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER