Gündem

Bulgaristan sınırında 35 kilometrelik ihracat kuyruğu

Bulgaristan’ın Lesova Sınır Kapısı’ndaki personel yetersizliği nedeniyle Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda oluşan 35 kilometrelik tır kuyruğu havadan görüntülendi.

Bulgaristan sınırında 35 kilometrelik ihracat kuyruğu
19-12-2021 20:05

Bulgaristan’ın Lesova Sınır Kapısı’nda alımların yavaÅŸ olması ve gümrük personeli yetersizliÄŸi nedeniyle hafta sonu yoÄŸun olması beklenen ihracat hareketliliÄŸinde yılbaşının da yaklaÅŸmasıyla Bulgar tarafı yoÄŸunluÄŸa cevap veremiyor. GeçtiÄŸimiz günlere göre yoÄŸunluÄŸun neredeyse iki kat artmasıyla Türkiye tarafında 35 kilometrelik tır kuyruÄŸu oluÅŸtu. Taşıdıkları yükleri götürecekleri ülkelerdeki adreslere ulaÅŸtırmak isteyen sürücüler, sınır kapısında 35 kilometrelik kuyruk oluÅŸturarak bekleyiÅŸlerini sürdürüyor. Yaklaşık bin 500 tır, Hamzabeyli Sınır Kapısı önünde yurt dışına çıkmak için iÅŸlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.

“Ä°ki gündür bekliyorum”
Aksaray’dan yükünü yükleyip Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda sırasını bekleyen ÅŸoför Salih ErdoÄŸan, “Ä°ki gündür buradayım. Yaklaşık 35 kilometreden tır kuyruÄŸuna girdim. Åžu anda da sınıra 20 kilometrelik yolumuz var. Burada herhangi bir lokanta veya tesis olmadığı için ihtiyaçlarımızı da karşılayamıyoruz. Bu kadar sıranın ve bu kadar tır kuyruÄŸunun olması Türkiye ihracatının ne kadar yüksek olduÄŸunu gösteriyor” dedi.

“35 kilometreden kuyruÄŸa girdim”
Kayserili tır ÅŸoförü Bünyamin Çıkılı, memleketinden yüklediÄŸi yükünü Sırbistan’a götürmek üzere yolla çıktığını belirterek, “Dün akÅŸam saat 10.00’da Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 35’inci kilometreden kuyruÄŸa girdim. KuyruÄŸa girdiÄŸimden beri sadece 7 kilometre ilerleyebildim. Burada bekleyiÅŸimiz uzun sürdüÄŸünden dolayı takograflarımız patladı. Bu ÅŸekilde yurt dışında polise yakalandığımızda bize 2-3 bin euro arası ceza yazılıyor. Biz bu yoÄŸunluÄŸa bakarsak galiba yılbaşını da burada geçiririz. Ayrıca yol kenarında tuvalet olmadığı için lavabo ihtiyacımızı saÄŸda solda karşılıyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“AkÅŸamdan beri sadece 5 kilometre ilerleyebildim”
Yükünü Ä°zmir’den yükleyerek Romanya’nın BükreÅŸ ÅŸehrine götürmek için sıra bekleyen Murat Kuralay, “Dün akÅŸam 35 kilometreden kuyruÄŸa girdik. Hamzabeyli Sınır Kapısı’nı görüyorsunuz, yani buradan toplasan 5 kilometre yol kat ettik. Bu sıra her gün artıyor. Nasıl yapacağız bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER