Bursa

Bursa Barosu: Demokrasi dışı yaklaşımların karşısındayız

Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelerin yanı sıra göz altına alınan hakim ve savcılarla birlikte tüm hukuksal süreci değerlendirdi.

Bursa Barosu: Demokrasi dışı yaklaşımların karşısındayız
18-07-2016 19:24

Bursa Barosu baÅŸkanlık makamındaki basın açıklamasında, baro seçimleri öncesinde adaylıklarını açıklayan Avukat Gürkan Altun ile Avukat Åžerafettin Yavuz da hazır bulundu.

Ekrem Demiröz, yapılan basın açıklamasının sadece Bursa Barosu Yönetim Kurulu’nun deÄŸil, Bursa Barosu’nun tüm mutabakatıyla hazırlandığına dikkat çekerek metni kamuoyu ile paylaÅŸtı. Beraberinde Bursa Barosu'nun yeni dönem baÅŸkan adayları Gürkan Altun ve Åžerafettin Yavuz'un bulunduÄŸu Ekrem Demiröz'ün kamuoyuyla paylaÅŸtığı metnin tam hali aÅŸağıdaki gibidir:

“15 Temmuz günü ülkemiz kara ve kirli bir darbe giriÅŸimi yaÅŸadı.

Ne gerekçeleri ne de darbecilerin kimlikleri bizim için bir deÄŸer taşımıyor. Bursa Barosu olarak amasız ve fakatsız olarak her tür darbeye dün olduÄŸu gibi bugün de karşıyız. Her tür demokrasi dışı yaklaşımların, hukuk dışı tüm uygulamaların karşısındayız ve karşısında olmaya da devam edeceÄŸiz.

Åžimdi ise hassas bir sürecin baÅŸlangıcındayız. Darbe giriÅŸiminde yer alanların ve bu giriÅŸimi hazırlayanların yargı önüne çıkarılması öncelikli talebimizdir. Ancak bu süreç adil yargılanma hakkı ihlal edilmeden ve savunma hakları kısıtlanmadan yürütülmelidir.

Åžu anda Bursa’da asker sivil çok sayıda kiÅŸinin gözaltında olduÄŸunu biliyoruz. Gözaltına alınan hakim savcı sayısı ise elliyi aÅŸmış durumda. Yürütülen soruÅŸturmalar adil ve güvenilir olmalıdır. Aksi halde verilecek kararların adalete uygun olmayacağı toplumsal inanca dönüÅŸür. Ülkemiz bu hassas ve kırılgan dönemi titiz ve duyarlı yaklaşımlarla aÅŸmak zorundadır.

Biz Bursa Barosu olarak soruÅŸturmaların ve yargılamanın hukuk kurallarına uygun olup olmadığının sonuna kadar takipçisi olacağız.

Ä°stediÄŸimiz tek ÅŸey güvenilir yargıdır ve herkesin hukuk önünde eÅŸit olduÄŸu bir Türkiye’dir.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER