Bursa

Bursa Büyükşehir'den kadın istihdamına büyük değer

Bursa'da bu zamana kadar erkeklerin çalıştığı otopark işi artık kadınlara emanet edildi.

Bursa Büyükşehir'den kadın istihdamına büyük değer
17-11-2021 12:53

Türkiye'de erkeklerin yaptığı her iÅŸe kadın eli deÄŸmeye baÅŸlarken, bunlardan biri de otoparkçılık oldu. Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi, Burbak bünyesinde 7 kadın personeli otopark görevlisi olarak istihdam etti. Artık Bursa sokaklarında erkek otopark görevlilerinin yanında kadın otoparkçılar da görev yapmaya baÅŸladı. Kadın otopark görevlisi sayısı yıl sonuna kadar 15'e çıkarken bu sayı 2021 yılı sonunda 100 kiÅŸiye ulaÅŸacak. Bursa sokaklarında karşılarında ilk kez kadın otopark görevlisi gören sürücüler büyük ÅŸaÅŸkınlık yaşıyor.

Bursa'da otopark görevlisi olarak iÅŸe baÅŸladığını ifade eden Hande DoÄŸrul, "Bursa'da daha önce kadın otopark görevlisi yoktu, BurulaÅŸ ilk defa kadın personele bu anlamda deÄŸer verdi. Kurumumuzun bizlere güvendiÄŸini biliyoruz. Kadın istihdamına önem veriyorlar. VatandaÅŸlardan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Sürücüler Bursa sokaklarında kadın sürücüleri görmeye alışık olmadıkları için ÅŸaşırıyorlar,. Bizim sürücülere kibar ve sıcak yaklaşımımızdan dolayı çok memnun oluyorlar. Bizi görenler kadın görevlilerden daha çok görmek istiyoruz diyorlar. Araçlarını bize güvenle emanet edebiliyorlar" dedi.

Bu iÅŸe 2 gün öne baÅŸladığını belirten Bahar Avcı, "Burada çalıştığım için çok mutluyum. Ä°nsanların bize yaklaşımı çok olumlu" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER