Bursa

Bursa'da, 'İl İnsan Hakları İstişare Toplantısı'nda insan hakları konuları ele alındı

Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu tarafından 'İl İnsan Hakları İstişare Toplantısı' gerçekleştirildi. Toplantıda, insan hakları konuları ele alındı.

Bursa'da, 'İl İnsan Hakları İstişare Toplantısı'nda insan hakları konuları ele alındı
06-10-2023 12:11
06-10-2023 12:15

Bursa'da, kısa adı 'TİHEK' olan, Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu tarafından,  insan hakları sorunlarını tartışmak, bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla İl İnsan Hakları İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Kurul Üyesi Av. Zennure Ber, TİHEK Başkan Yardımcısı Nimet Özkaya Sevim ile kurum uzman ve uzman yardımcılarından oluşan heyet katıldı. Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılan ve Bursa'da ki insan haklarının görüşüldüğü toplantıda söz alan TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, "Bizler 'Yaratılanı yaratandan ötürü hoş görme' kültürüne sahip bir milletiz. Biz bu kültürden geliyoruz. Bizim medeniyet kodlarımızın arasında devleti yaşatmak için insanı yaşatma şartı vardır. Bizim anlayışımızda insan, eşref-i mahlûkattır. Cenabı Allah’ın yarattığı en şerefli mahluktur. Her hakkına riayet edilmesi gereken ve incitilmemesi gereken bir varlıktır. Bizim inancımızda insan hakkının karşılığı olarak kul hakkı diye bir kavram vardır. Yani bizim dışımızda başka insanlara karşı davranışlarımızda kul hakkına mutlaka riayet etmemiz istenmektedir. Bu nedenle bizim anlayışımızda sadece temel hak olarak nitelendirilen haklar değil, kalbin kırılması bile önemli bir hak olarak üzerimize yüklenen bir vazifedir" dedi.

Toplantı, diğer katılımcılarının konuşmasının ardından sona erdi.

Bu arada heyet,  Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu ve Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ı, makamlarında ziyaret etti.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER