Bursa

Bursa’da Otizm Eylem Planı Çizildi

Bursa’da Otizm Eylem Planı Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştay sonunda hazırlanan eylem planında belirlenen 9 amaçla önemli mesafeler kat edilmesi hedefleniyor.

Bursa’da Otizm Eylem Planı Çizildi
03-09-2024 00:21
03-09-2024 00:23
BURSA

Kamu kurum ve kuruluşları, otizm alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, bu alanda çalışmalar yürüten akademisyenlerin ve sivil toplum örgütlerinin katkı ve katılımlarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda oluşturulan Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik II. Ulusal Eylem Planı (2023-2030); 2 Nisan 2023'te kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bu kapsamda; bölge özelinde farklılaşan ihtiyaçlara yönelik İl Eylem Planına kaynak için Bursa Teknik Üniversitesi’nde ( BTÜ) çalıştay düzenlendi.

 9 AMAÇ ÜZERİNDE KOMİSYONLAR ÇALIŞMA YÜRÜTTÜ

Çalıştay; kamu kurum ve kuruluşları, otizm alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, bu alanda çalışmalar yürüten akademisyenler ve çalışma grubunun katılımıyla gerçekleştirildi. Çalıştayda 9 amaç, 29 eylem planı ve 75 faaliyet üzerinde görüşmeler yapıldı. 2’nci Ulusal Otizm Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Üyesi sıfatıyla çalıştaya katılan Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin Akyıldız, "Yoğun bir çalışma sonucu oluşturulan eylem planında 9 amaç, katılımcılar arasında oluşturulan gruplar tarafından tartışılarak sonuç raporları oluşturuldu. Bu doğrultuda; toplumsal kabulü ve bilinci artırmak, veriye dayalı izlemeyi sağlamak, erken tanı-takip ve müdahale programlarını güçlendirmek, etkili sosyal hizmet modelleri ile bireyi ve aileyi güçlendirmek, bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmalarını desteklemek, özel eğitim ve destek eğitim hizmetlerini güçlendirmek, çalışma hakkının hayata geçirilmesi için açık-bütünleştirici ve erişilebilir iş piyasası ve çalışma ortamlarını oluşturmak, sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklere katılımı desteklemek, işbirliği ve koordinasyona dayalı izleme sistemini geliştirmek amaç olarak belirlendi. Otizm konusunda ilgili tüm kurum ve kuruluşların sürece aktif katılımlarıyla birlikte güzel günlere ulaşmak, çok da zor olmayacaktır.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi / E-Posta

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER