Bursa

Bursa iş insanları Özbekistan pazarına açılmaya hazırlanıyor

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) misafiri olarak Bursa’ya gelen Özbekistan Heyeti ile ekonomik iş birliği konuları görüşüldü.

Bursa iş insanları Özbekistan pazarına açılmaya hazırlanıyor
01-07-2024 10:49
01-07-2024 10:52

Semerkand Bölgesi Vali Yardımcısı Xamrayev Oybek Nematovich, Bulung'ur Bölgesi Vali Yardımcısı Razzoqov Shavkat Abdug‘afforovich, Ürgüt Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Madarov Gaffor’dan oluşan Konuk Heyet, BALKANTÜRKSİAD üyelerinin işyerlerinde de incelemelerde bulundu.

Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, Özbekistan ile Türkiye ilişkilerinde ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan günümüzde en parlak dönemin yaşandığını söyledi.

Özbekistan’ın Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan da konuşmasında Bursa’nın üretim ve dış ticaret kabiliyetleri bakımından Özbekistan ile pek çok alanda iş birliği yapabileceğine dikkat çekti.

Konuk Heyete Başkanlık yapan Semerkand Bölgesi Vali Yardımcısı Xamrayev Oybek Nematovich de fırsatlar ülkesi durumundaki Özbekistan’ın Orta Asya’nın merkezi durumunda olduğunu dile getirdi.

Toplantının devamında Türkiye ile Özbekistan arasındaki yatırımlar ve karşılıklı ticaret imkanları değerlendirildi.

Heyet üyeleri daha sonra MİNİA BALKANTÜRK Parkı’nı gezdiler.

Özbek Heyet Üyeleri toplantıdan önce de Elektroteks, İnoksan, Karkent Tekstil ve Boztekin Otomotiv fabrikalarında incelemelerde bulundular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER