Bursa

Bursa Milletvekili Gözgeç'e önemli görev

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun, Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi alt komisyonunun başkanlığına seçildi.

Bursa Milletvekili Gözgeç'e önemli görev
22-02-2016 16:20

 

 

Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi alt komisyonunun başkanlığına seçilmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Emine Yavuz Gözgeç, şunları söyledi:

 

“Ülkemizde kırsal alanda yaşayan kadınların karşılaştığı bir takım zorluklar var. Bunlar; tarımsal üretimde kadın emeğinin değerlendirilmesi, kadın yoksulluğunun azaltılması, kırsal bölgelerde sağlık hizmetlerine erişim, kooperatifleşme ve kredi imkânlarına erişim ile kamu hizmetlerine erişiminin önündeki engellerin saptanması, kadınların karar alma süreçlerine katılımlarının artırılması gibi. İşte yeni kurulan bu alt komisyon da bu problemlerin veya eksikliklerin ortadan kaldırılması adına çalışmalar yürütecektir. Komisyonda görev alan arkadaşlarımla birlikte bizler de kırsal alanda kadının güçlendirilmesi için, kadının sahip olduğu potansiyelin ortaya çıkarılması için çalışacağız.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER