Bursa

Bursa sanayinin dijital dönüşümü için güçbirliği

TÜSİAD’ın sanayide dijital dönüşüme destek olmak için hayata geçirdiği ‘TÜSİAD SD2 Programı, BOSİAD’ın girişimiyle Bursalı sanayicilere tanıtıldı. Sanayicilerin dijital dönüşüm ihtiyaçlarına yerli teknolojilerle güçlü ve ekonomik çözüm bulmayı hedefleyen programın Anadolu açılımına, Bursa’nın öncülük etmesi bekleniyor

Bursa sanayinin dijital dönüşümü için güçbirliği
03-12-2019 15:37

Sanayicilerin dijital dönüÅŸüm ihtiyaçlarına yerli teknolojilerle güçlü ve ekonomik çözüm bulmayı hedefleyen TÜSÄ°AD SD2 Programı, TÜSÄ°AD- BOSÄ°AD iÅŸbirliÄŸiyle Bursalı sanayicilere anlatıldı. Crowne Plaza’da dün gerçekleÅŸtirilen ve iÅŸ dünyasının dijital dönüÅŸüm çalışmalarındaki üst düzey yöneticilerinin yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸi toplantı, Türk Sanayicileri ve Ä°ÅŸ Ä°nsanları DerneÄŸi (TÜSÄ°AD) Görev Gücü BaÅŸkanı Perihan Ä°nci’nin katılımıyla gerçekleÅŸtirildi. TÜSÄ°AD’ın sanayide dijital dönüÅŸüme destek olmak için hayata geçirdiÄŸi TÜSÄ°AD SD2’nin 2020 döneminde Bursalı firmalara özel alan açılması halinde programın diÄŸer illerde de uygulanabilmesine ışık yakacak bilgilendirme toplantısının açılışında konuÅŸan Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve Ä°ÅŸ Ä°nsanları DerneÄŸi (BOSÄ°AD) BaÅŸkanı Rasim ÇaÄŸan, ÅŸunları söyledi;
“Endüstri 4.0’ı artık herkesin yakalaması gerekiyor. Eskiden bir tek kalite ve verimlilik sorunumuz vardı. Åžimdi buna bir de esneklik sorunu eklendi. Artık rekabetten dolayı kaliteli, verimli ve ucuz üretmek deÄŸil, aynı zamanda bireysel, müÅŸteriye dokunan ürünler yapmak gerekiyor. Bunun için de makinelerin ürünlerle konuÅŸması, robotlarla insanların yan yana çalışması gerekiyor. Farklı bir bakış açısıyla hareket etmemiz gerekiyor. Bazı ülkeler bunu yakalamış durumda. Türkiye olarak klasik yöntemlerle bu iÅŸi çözmemiz, dünyayı yakalayabilmemiz mümkün deÄŸil. Artık üretim çok farklı bir konuma geldi. Bunun için muhakkak teknolojiyi kullanmamız gerekiyor.”
Programın Anadolu’ya açılabilmesi için Bursa’dan bu akımın baÅŸlamasının çok önemli olduÄŸunu belirten ÇaÄŸan, “TÜSÄ°AD SD2’yi duyurup, Bursalı tüm firmalarımızın faydalanmalarını istiyoruz. Biz STK’ların görevi faydalı olmaktır. Ait olduÄŸumuz ekonomiye ve üyelerimize farklı bir bakış açısı getirerek dönüÅŸümde faydalı olmaktır. Biz bunun bilinciyle hareket etmekteyiz” diye konuÅŸtu.

"Bursa doÄŸru tercih"
Yaklaşık 2 yıldır programı baÅŸarıyla uyguladıklarını belirten TOFAÅž Bilgi ve Ä°letiÅŸim Teknolojileri Direktörü Ömer Özgür ÇetinoÄŸlu da, “Programa birinci döneminde de katılmıştık. Aktif bir projemiz ile ilgili ihtiyacımızı TÜSÄ°AD SD2 programıyla çözdük. Åžimdi ikincisine de girdik. Ä°htiyacımızı net olarak tarif ettik. Teknoloji tedarikçimizle eÅŸleÅŸtik. Birlikte dijital çözüm üretiyoruz. Biz çok memnun kaldık. Hatta birinci projeyi yaptığımız firmayla farklı çalışmalara da imza attık. Bursa sanayisi artık Ä°stanbul’a yaklaÅŸtı. Türkiye’nin Ä°stanbul ve Ankara’dan sonra gelen en büyük sanayi ÅŸehri Bursa’dır. Ä°stanbul’a yakınlığından dolayı bu tür açılımın Bursa’dan yapılıyor olması çok doÄŸru bir tercih olacaktır” dedi.

"Programın Bursa'da da uygulanması için hedef 15 firma"
TÜSÄ°AD Görev Gücü BaÅŸkanı Perihan Ä°nci ise ÅŸöyle konuÅŸtu;
“TÜSÄ°AD’ın yapmış olduÄŸu araÅŸtırmalar sonucunda SD2 Programı’nı ortaya çıkardık. Arz ve talebi buluÅŸturmak istedik. Sanayici tarafında teknolojiyle ilgili ihtiyacı olan firma sahiplerini, teknoloji tedariki yapan, çözüm önerisi üretebilen iÅŸletmeleri bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Yaptığımız araÅŸtırmalarda bu firmaların bulaÅŸamadığını gördük. TÜSÄ°AD SD2 Programı da tamamen buna iliÅŸkin ve bu açığı kapatmak üzere ortaya çıktı ve belli bir ön elemeden geçen firmalarla, sanayi tarafındaki firmaları bir araya getiriyoruz. Bursa, sanayisi çok güçlü bir ÅŸehir. Teknoloji konusunda da ileri firmalar var. Teknolojiyi kullandığı için firmaların buna ihtiyacı olduÄŸunu düÅŸünüyorum. EÄŸer Bursa’da 15 tedarikçi firmaya ulaÅŸabilirsek, Anadolu’ya Bursa’dan açılabileceÄŸimizi düÅŸünüyorum. Aynı ÅŸeyleri farklı ÅŸekilde yapmaktansa, bir ÅŸeyi kuvvetlendirip oradan daha çok sonuç almanın doÄŸru olduÄŸuna inanıyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER