Bursa

Bursa, Sarıkamış Şehitleri'ni unutmadı

Sarıkamış Harekatı'nın 101'nci yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Bursa ve Balıkesir'de yürüyüş düzenlendi

Bursa, Sarıkamış Şehitleri'ni unutmadı
03-01-2016 14:36

 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları" kapsamında, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Yıldırım ilçesindeki Teferrüç İstasyonu'nunda toplanan grup, burada şehitler için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, yürüyüş öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamış Allahu Ekber Dağları'nda milli mücadelede 100 bine yakın şehidin bu ülke için canlarını feda ettiğini hatırlattı. Şahin, şöyle konuştu:

"Bursa olarak gençlerimizle Sarıkamış şehitlerimizi bir vefa duygusu içerisinde anmak için yürüyüş yapacağız. Bu manevi iklimin gençlerimizde oluşturulması çok önemli. Özellikle gençlerimizin bu yürüyüşe katılması bizleri çok mutlu ve memnun ediyor. Bizler de onları bu manevi iklim içerisinde milli manevi değerlerimizle ülke sevgisiyle vatan sevgisiyle buluşturma arzusundayız. Sporcularımız, dağcılarımız, genç kardeşlerimiz hepsi burada. İnşallah şehitlerimizi vefa duygusuyla, rahmetle ve şükranla anacağız. 3 bin kişinin üzerinde katılımcı ile Zeyniler Mahallesine yaklaşık 3 kilometrelik bir yürüyüş yapacağız. Burası dik bir yamaç tam o manevi iklimi gençlerimize yaşatabileceğimiz bir yer inşallah gençlerimiz de o manevi iklimi alacaklar."

 Uludağ Üniversitesi Rektörü (UÜ) Yusuf Ulcay da bu anlamlı programa üniversite olarak katıldıklarını belirterek, "Amacımız tarih şuurumuzu gençlerimize hatırlatmak" dedi. 

- Balıkesir'de kent merkezinde yürüdüler 

Balıkesir'de ise Tarihi Zağanos Paşa Camisi önünde başlayan kortej yürüyüşü, Karesi Mehter Takımı ve dev Türk bayrağı eşliğinde Anafartalar ve Kızılay caddelerinden Kurtdereli Spor Salonu'nda sona erdi. Burada saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu sırada Balıkesir Gençlik Merkezi'nde eğitim gören bir grup öğrenci İstiklal Marşı'nı işaret dilini kullanarak okudu.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış Şehitliği'nin Türk tarihi ve medeniyetinin sarsılmaz abidesi olduğunu söyledi.

Sarıkamış şehitlerini şükran ve rahmetle andıklarını ifade eden Arslan "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kutlu yürüyüşü hiçbir zaman durmayacaktır. Bizler milletçe, Sarıkamış'ta ecdadın yürüdüğü, nefeslerinin donduğu, yüreklerindeki vatan aşkının onlara rehber olduğu noktada, onlar gibi yürüyeceğiz inşallah. Şanla şeref dolu tarihini bilen gençlerimiz, vatan için kol kola, omuz omuza 101 sene evvel Sarıkamış'ta ecdadı nasıl yürüdüyse yine aynı şekilde yürüyecektir inşallah" diye konuştu.

Konuşmanın ardından şiirler okundu, Sarıkamış'ta şehit düşenler için dua edildi. 

Programa, Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir da katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER