Bursa

Bursa'da 2 kişinin öldüğü vinç kazasında operatöre tahliye

Bursa’da iki kişinin hayatını kaybettiği vinç kazasının yargılanmasına devam edildi. 4 aydır tutuklu bulunan vinç operatörü tahliye edilirken, eksikliklerden dolayı yeniden bilirkişi raporu alınmasına karar verildi.

Bursa'da 2 kişinin öldüğü vinç kazasında operatöre tahliye
21-09-2019 12:48

26 Mayıs Pazar günü, Yalova yolu üzerindeki bir otelin camlarını temizlemek için gelen Soner OÄŸuz (42) ve Adil Demir (52), vincin sepetine bindi. Binanın en tepesine kadar yükselen vincin sepetinde bulunan OÄŸuz ve Demir, camları silmeye baÅŸladı. Kısa süre sonra vincin baÄŸlı bulunduÄŸu kamyonun dengesi bozuldu. Vinç büyük bir gürültüyle 30 metre yükseklikten devrildi. Yapılan kontrollerde OÄŸuz ve Demir'in hayatını kaybettiÄŸi belirlenirken, gözaltına alınan vinç operatörü Ali Aydik (41) tutuklandı.

"Vinci kuracağımız yer sıkıntılıydı"
Vinç operatörü Ali Aydik, vinç ÅŸirketinin müdürü Ä°dris Midilli ve otel sahibi Mehmet Aydemir hakkında “taksirle birden fazla kiÅŸinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis isteniyor. Bursa 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanıkların yargılanmasına devam edildi. DuruÅŸmaya tutuklu Ali Aydik, otel sahibi Mehmet A., ölenlerin yakınları ve avukatlar katıldı. DiÄŸer sanık Ä°dris M. ise duruÅŸmaya katılmadı.
Daha önceki ifadelerini tekrarlayan 2 çocuk babası Ali A., “Sebebini bilmediÄŸim bir sallantı oldu. Vinci kuracağımız yer sıkıntılıydı. Soner bana çok ısrar etti. 'Bu iÅŸi yapmazsak bizi kovarlar' dedi. Ben vinci oraya kurmak istemedim. Vinci kurduktan sonra Soner, “bom” diye tabir ettiÄŸim ÅŸeyi uzatmamı istedi. Kumandaya basmadan vinç sallanmaya baÅŸladı. Vinç yan yatınca atlayarak yanlarına koÅŸtum. Ä°kisinin de hareketsiz yerde yattığını görünce hemen ambulansı aradım. Vinç kullanırken yanlış hareketim veya ihmalim olmadı. Onlara baret takmalarını söylememe raÄŸmen takmadılar. Üzerlerinde kemer vardı. Ama binadan sarkıtılan can halatı yoktu” dedi.
Tutuksuz yargılanan otel sahibi 5 çocuk babası Mehmet A. ise, olayın tamamen kaza olduÄŸunu, böyle bir ÅŸey olmasını kendilerinin de istemeyeceÄŸini ifade etti.

Tutuklu sanık kalmadı
Mahkeme heyeti ifadelerin ardından 4 aydır tutuklu bulunan vinç operatörü tahliye edilirken, eksikliklerden dolayı yeniden bilirkiÅŸi raporu alınmasına karar verildi. DuruÅŸma ileri bir tarihe ertelendi.
(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER