Bursa

Bursa'da 3 kişinin öldüğü kavganın ilk duruşması görüldü

Bursa'da 3 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı sokak düğünü sırasında çıkan silahlı kavganın ilk duruşması görüldü.

Bursa'da 3 kişinin öldüğü kavganın ilk duruşması görüldü
22-09-2015 12:58

Merkez Yıldırım ilçesinin Hacivat semtinde Roman vatandaÅŸların sokak düÄŸünü sırasında Roman Dernekleri Konfederasyonu BaÅŸkanı Efkan Özçimen (32), SavaÅŸ Göcük (34) ve Saniye Çedik'in (54) öldürülmesi ve 6 kiÅŸinin de yaralanması olayı ile ilgili tutuklu bulunan 11 sanığın yargılanmasına baÅŸlandı. Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası talebiyle hakim önüne çıkan sanıklar Enver Çedik, Metin Çedik, Çetin Çedik, Metin Çedik, Çetin Çedik, AliÅŸan Çedik, Cengiz Çedik, Serkan Göcük, Serkan Özçimen, DoÄŸan Özçimen ve Eyüp Özçimen, mahkemede verdikleri ifadede, 3 kiÅŸiyi kimin öldürdüÄŸünü görmediklerini belirttiler.

"ONLARI ÇADIR HAYATINDAN EŞİM KURTARDI"

Sokak düÄŸününde çıkan kavgada hayatını kaybeden Roman Dernekleri Konfederasyonu BaÅŸkanı Efkan Özçimen'in eÅŸi Gökçe Özçimen, bir çocuÄŸu ile beraber genç yaÅŸta dul kaldığını belirtti. Özçimen, "10 aylık yavrumu babasız bıraktılar. EÅŸim, düÄŸüne 'milletvekilleri gelecek' diye gitti. EÅŸim düÄŸüne gitmeyecekti. EÅŸimin hepsinin kursağında lokması var. Aç karınlarını eÅŸim doyurdu. Onlar çadır kurup sokakta yatıyorken eÅŸim kaymakamın karşısında çıkıp onları eve taşımak için yalvardı. EÅŸim öldüÄŸünden sonra bile evlerine erzak gitti. Bunların hepsi eÅŸim Efkan Özçimen sayesinde oldu. Görüyorum ki yüzlerinde hiç piÅŸmanlık yok. Özçimen ailesi dışındaki sanıkların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

ANNE İLE BABAMI OYNATMAYINCA KAFASINA ŞİŞEYLE VURDUM"

DüÄŸün sırasında Efkan Özçimen’e anne ve babasını oynatmasını söylediÄŸini belirten Enver Çedik, “Efkan benim sözümü dinleyip, anne ve babamı oyuna kaldırmadı. Daha sonra ÅŸiÅŸe ile kafasına vurdum. Ardından silahlar patlamaya baÅŸladı. Annemin vurulduÄŸunu görünce, belimdeki silahımı çıkarıp rastgele ateÅŸ ettim. Ama kimseyi vurmadım. Efkan Özçimen, SavaÅŸ Göcük ve Saniye Çedik'i kimin vurduÄŸunu görmedim" dedi.

"ÖLÜ NUMARASI YAPARAK KURTULDU"

Öldürülen Efkan Özçimen’in babası Cemil Özçimen, düÄŸünde oyun oynayan herkesin belinde silah olduÄŸunu söyleyerek, “DüÄŸünde milletvekilleri adayları vardı. OÄŸlum onun için orada bulunuyordu. Efkan onları yolcu ettikten 10 dakika sonra silah sesleri geldi. O sırada evimin yakınında idim. Ä°nsanların kaçıştığını gördüm. Birisi benim oÄŸlumun vurulduÄŸunu söyledi. Emrah isimli kiÅŸi, AliÅŸan’ın oÄŸluma yönelik 'Kafalarına sıkın' dediÄŸini, kendisinin de olay sırasında ölü numarası yaparak kurtulduÄŸunu anlattı. Neden duruÅŸmaya yaralanan 6 kiÅŸi gelip de ifade vermedi. Özçimen’lerin dışındaki sanıkların cezalandırılmasını istiyorum” diye konuÅŸtu.
Avukatlar tarafından istenen tahliye taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı kasım ayına erteledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER