Bursa

Bursa'da geleneksel okçuluk ve yamaç paraşütü kayıtları başladı

Doğa Sporları Turizm Merkezi’nde (DOSTUM) 2020 / 1. dönem yamaç paraşütü eğitimi ve geleneksel okçuluk eğitimi kurs kayıtları başladı. 24 Şubat itibarı ile eğitimlere başlanacak kurs için merkezin resmî sitesinden başvuru şartları yayınlandı.

Bursa'da geleneksel okçuluk ve yamaç paraşütü kayıtları başladı
12-02-2020 19:17

DoÄŸayı ve sporu sevenlerin buluÅŸma adresi olan DOSTUM, çalışmalarına devam ediyor. ilgi gören branÅŸlardan olan yamaç paraÅŸütü ve geleneksel okçuluk eÄŸitimlerinin baÅŸvuruları baÅŸladı. Yamaç paraÅŸütü 2020 1. dönem için baÅŸvuruda bulunacak adaylardan istenecek belgeler “www.dostum.org.tr” adresinde yayınlandı. Buna göre yamaç paraÅŸütü eÄŸitimine katılacakların 16 yaşından gün almaları ÅŸartı gerekmektedir. EÄŸitime katılacakların uçuÅŸa elveriÅŸlilik açısından âile hekiminden saÄŸlık raporu almaları zorunluluÄŸu bulunmaktadır. EÄŸitimler hafta içi ve hafta sonu verilebilecektir. EÄŸitim süresi ise hava muhalefetine baÄŸlı olarak deÄŸiÅŸebilecektir. EÄŸitim uzman pilotlar tarafından “teorik ve alan eÄŸitimleri” olarak iki aÅŸamalı verilecek. BaÅŸlangıç seviyesinde verilecek eÄŸitimin malzemeleri ise kurum tarafından saÄŸlanacaktır. EÄŸitim grup sayısı tamamlandığında baÅŸlayacak olup, eÄŸitime baÅŸlanmadan önce saÄŸlık raporunun alınması ve eÄŸitim ücreti olan bin 500 TL’nin ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca eÄŸitimin sonunda Türkiye Hava Sporları Federasyonu sporcu lisansı verilece.

Geleneksel okçuluk kursu

Geleneksel okçuluk eÄŸitimi ise 2 ay sürecek. EÄŸitim haftada 3 saat gerçekleÅŸtirilecek olup, salı, çarÅŸamba, perÅŸembe ve cuma günleri 18.00-20.00 saatleri arasında verilecek. Gruplar en az 7, en fazla 11 kiÅŸiden oluÅŸmakta. EÄŸitimler Ä°negöl Merkez Ä°mam Hatip Anadolu Lisesi’nde yapılacak. EÄŸitim ücreti 200 TL. BaÅŸvuru için gerekli evraklar 2 adet vesikalık fotoÄŸraf, kimlik fotokopisi ve aile hekiminden alınacak saÄŸlık raporundan oluÅŸuyor.

DoÄŸa Sporları Ve Turizm Merkezi’nin çalışmalarının büyük raÄŸbet gördüÄŸünü belirten Belediye BaÅŸkanı Alper Taban, “Geleneksel okçuluk ve yamaç paraÅŸütü kursu kayıtlarımız baÅŸladı. EÄŸitimlerimiz 24 Åžubat tarihinde baÅŸlayacak. Geleneksel okçuluk ve yamaç paraÅŸütü son yılların en çok ilgi gören spor alanlarını oluÅŸturuyor. Spor bir anlamda hayata tutunma dalı. Zamanın iyi yönde sarf edilmesi ve sporun farklı alanlarında eÄŸitim fırsatlarından yararlanmak için, kurslarımıza ilgi duyan bütün sporseverlerimizi baÅŸvuruya bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER