Bursa

Bursa'da şoke eden ceza! Arkadaşı kimliğini kullanınca...

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 'kaçak balık avlamak' suçundan kesilen 959 liralık ceza makbuzunu gören vatandaş büyük şok yaşadı. Hayatında balıkçılık yapmadığını belirten vatandaş, arkadaşının kendi kimliğini kullandığını öne sürerek polise müracaat etti.

Bursa'da şoke eden ceza! Arkadaşı kimliğini kullanınca...
14-06-2015 18:07

Gemlik Polis Merkezi AmirliÄŸi'ne baÅŸvuran O.U.(21), "Arkadaşım olan E.G. (22) cüzdanımını yaklaşık 2 yıl önce elimden aldı. Bir süre sonra kimliÄŸimi geri bana verdi. Mudanya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından posta ile kaçak balıkçılık yaptığım iddiasıyla 959 liralık ceza makbuzu geldi. Hayatımda hiç balıkçılık yapmadım. Arkadaşım olan ÅŸüpheli, kaçak balıkçılık yaparken yakalanınca benim kimliÄŸimi kullanmış." dedi. Ä°fade üzerine Cumhuriyet Savcısı, E.G. hakkında, "BaÅŸkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanmak ve iftira" iddiasıyla soruÅŸturma baÅŸlattı.

Öte yandan Osmangazi Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü Suç Önleme ve SoruÅŸturma Büro AmirliÄŸi ekipleri, biri Suriyeli iki kiÅŸinin kaçak sigara koydukları bilgisi üzerine iÅŸ yeri için mahkemeden arama kararı çıkarttı. Bursa 1. Sulh Ceza HakimliÄŸi'nin verdiÄŸi karar üzerine iÅŸyeri ve iki daireyi basan ekipler, çeÅŸitli markalarda 10 bin 870 paket kaçak sigara ile 993 adet cinsel içerikli hap ele geçirdi. Suriye vatandaşı oldukları belirlenen H.Ö. ve aynı apartmanda oturan Suriye vatandaşı M.M. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruÅŸturma baÅŸlatıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER