Bursa

Bursa'da terör operasyonu

Bursa'da jandarmanın 120 kişiyle gerçekleştirdiği terör operasyonunda çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 6'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bir kişi tutuklanırken, cezaevi firarisi olarak aranan bir kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bursa'da terör operasyonu
10-12-2015 19:09

Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde;

Bursa İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, Yıldırım İlçesi Karapınar ve Değirmenönü Mahallelerinde, KONGRA-GEL PKK/KCK terör örgütünün sözde gençlik yapılanması YDG-H içerisinde faaliyet gösteren T.A (35), C.T (19), Ö.Y (25),  E.I (35),  E.A (29),  Z.M (23), Ö.Y (19) ve M.A (27) isimli şüpheli şahısların kullanmış oldukları sosyal paylaşım siteleri üzerinden BTÖ propagandası yaptıkları tespit edilmiştir.

 

Gerekli adli izinlerin alınmasını müteakip, 08 Aralık 2015 tarihinde saat 06.15 sıralarında Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Jandarma Özel Harekât Komando Bölük Komutanlığı, Bomba Arama Köpeği (ÇOMAK)’la birlikte (140) personelin katılımı ile (12) ayrı adreste eş zamanlı operasyon yapılmıştır.

 

            Yapılan aramalarda; (5) ruhsatsız pompalı av tüfeği (1’i M-16 görünümünde), (2) adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, (9) havai fişek, (1) örgütsel poster, (2) Dizüstü Bilgisayar, (2) taşınabilir bellek, (3) bilgisayar kasası ve (1) boş örgütsel ajanda ele geçirilmiştir.

            Operasyon kapsamında yakalanarak adli makamlara sevk edilen (8) şüpheli şahıstan Z.M daha önce işlemiş olduğu yaralama suçundan arandığı için tutuklanmış, M.A. isimli şüpheli serbest bırakılmış, diğer (6) şüpheli ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

            Ayrıca icra edilen operasyonlarda cezaevi firarisi olarak aranan N.Y. isimli şahıs da yakalanmış olup, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER