Gündem

Bursa'da TOKİ’den cazip fiyatlarla ev sahibi olma fırsatı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ), İstanbul başta olmak üzere 4 ilde açık artırma yöntemi ile 267 konutu cazip fiyatlarla satışa sunuyor.

Bursa'da TOKİ’den cazip fiyatlarla ev sahibi olma fırsatı
25-07-2019 18:25

Toplu Konut Ä°daresi BaÅŸkanlığı(TOKÄ°), 30 Temmuz tarihinde gerçekleÅŸecek açık artırma kapsamında, 4 ilde konut satışı gerçekleÅŸtirecek. TOKÄ° iÅŸtiraki Emlak Yönetim vasıtası ile düzenlenecek açık artırmada Ä°stanbul, Bursa, Balıkesir ve Manisa’da bulunan 267 adet konut satışa sunulacak. 1+1’den 4+1’e olmak üzere 61 metrekare ile 207 metrekare arasında farklı büyüklüklerde daireler alıcılarını bekleyecek. Bu satış kapsamında Ä°stanbul’da AtaÅŸehir’de 53 adet, KayaÅŸehir’de ise 64 adet konut bulunuyor. AtaÅŸehir’de iki projede bulunan 53 adet konut bu açık artırma kapsamında 375 bin liradan baÅŸlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. AtaÅŸehir’de bulunan konutlara yüzde 40 peÅŸin 96 ay vade veya yüzde 50 peÅŸin 120 ay vade ile sahip olmak mümkün. Burada hangi peÅŸinat ve vade seçeneÄŸini seçeceÄŸine alıcılar karar verecek. 
Açık artırma olduÄŸu için baÅŸlangıç bedeli üzerinden düÅŸünülerek, ödenecek peÅŸinata göre taksitler netleÅŸecek. Ayrıca TOKÄ°, enflasyonla mücadele kapsamında artış oranlarını sabitlemiÅŸ ve yüzde 5 ile sınırlamıştı. Bu konutları alacak vatandaÅŸlar mevcut banka kredilerinden çok daha uygun olarak 6 ayda bir yüzde 5 artış ile taksitlerini ödeyebilecekler. VatandaÅŸlar TOKÄ°’nin Ä°stanbul Hizmet Binası ve Balıkesir Salih Tozan Kültür Merkezin den açık artırmaya katılabilir ya da bu lokasyonlara gelmeden evden ya da iÅŸ yerinden internet üzerinden canlı baÄŸlantı ile ihaleye katılabilecekler. 
Yapılacak açık artırma hakkında bilgi veren Emlak Yönetim Pazarlama ve Ä°ÅŸ GeliÅŸtirme Müdürü Latif Ulu, "TOKÄ° 30 Temmuz 2019 tarihinde 4 ilde 267 adet konutu açık artırma ile satışa sunuyor. Bu açık artırma kapsamında Ä°stanbul, Balıkesir, Manisa ve Bursa’da konutlarımız mevcut. Ä°stanbul’da, AtaÅŸehir’de 53 adet, KayaÅŸehir’de de 64 adet konutu müzayede ile satacağız. AtaÅŸehir’deki konutlar kentsel dönüÅŸüm kapsamında özel sektör tarafından inÅŸa edildiÄŸinden dolayı çok cazip alım koÅŸullarına sahip. Yüzde 50 peÅŸin 120 ay vade ya da yüzde 40 peÅŸin 96 ay vade ile alıcılarımız konutlarını alabilecekler" diye konuÅŸtu. 

"70 BÄ°N LÄ°RAYA SATILAN KONUTLARDA MEVCUT" 
Balıkesir’de 70 bin liraya satılan 1+1 tipi konutların olduÄŸunu ifade eden Latif Ulu, "Ä°stanbul’daki konutlar 375 bin lira bedel ile baÅŸlıyor. Bunun üstünde de satışımız mevcut. Satışa sunduÄŸumuz farklı tipte konutlar var. 1+1’den 4+1’e ve 61 metrekareden 207 metrekareye kadar konutlarımız bu kapsamda satışa sunuldu. 375 bin lirayı eÄŸer yüzde 50 ödeme seçeneÄŸi ile bulurlarsa bin 580 liradan baÅŸlayan taksitlerle vatandaşımız bu evlere sahip olabilecek. Balıkesir’de 70 bin liraya sattığımız 1+1’de mevcut, Ä°stanbul KayaÅŸehir’de 700 bin liraya sattığımız konutlarda mevcut " dedi. 

"TAKSÄ°T ARTIÅžLARI YÜZDE 5 Ä°LE SINIRLANDIRILDI" 
TOKÄ° ödemelerinin banka kredilerine göre çok uygun olduÄŸunu söyleyen Ulu, "Genel olarak TOKÄ°’nin açık artırmalarını Emlak Yönetim olarak düzenliyoruz. Bu kapsamda da vatandaÅŸlarımız düzenli yaptığımız organizasyonlarda çok uygun koÅŸullar ve vade seçenekleri ile konut ve iÅŸ yeri sahibi olabilecekler. TOKÄ° enflasyonla mücadele kapsamında taksit artışlarını yüzde 5 ile sınırladı. Bu günümüz banka kredileri ile kıyasladığımızda çok uygun bir artış oranı. VatandaÅŸlarımız bu müzayede kapsamında bu artış oranları ile vadelerini yapabilecekler" dedi. 
(Alper Suat Tutaşı/İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER