Bursa

Bursa'da "Trabzon Günleri" başlıyor

Bursa'da, Trabzon Dernekleri Federasyonu, Bursa Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Ruan Fuarcılık Limitet Şirketi iş birliğiyle Trabzon'un işgalden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü kutlamaları ve "Trabzon Günleri" yapılacak.

Bursa'da
16-02-2016 13:35

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, yarın başlayıp 21 Şubat'ta sona erecek etkinliklerin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceği bildirildi.

Hazırlıkların son aşamaya geldiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Trabzon kültürünün başrolde olacağı etkinliğe Trabzon'dan 18 ilçe belediyesinin katılım ve desteğiyle Bursa'daki Trabzonlular kendi ilçelerinin kurumlarına ulaşma imkanı bulacak. Trabzonlu milletvekilleri, belediye başkanları ve üst düzey bürokrasiyle gerçekleşecek etkinliklerin resmi açılışı 19 Şubat Cuma günü saat 15.00'te yapılacak. Ziyaretçiler etkinlik süresince Trabzon el sanatları, Trabzonlu sanatçıların sergileri, yöresel ürünler ve Trabzon mutfağının eşsiz yemeklerine de ulaşma imkanına sahip olacak. Kemençenin şahlanacağı sahnede kemençe virtüözü Tahsin Terzi şefliğinde kemençe korosu, Zeynep Başkan, Seyfettin Çakıral, Hayri Yaşar Karagülle, Cengiz Selimoğlu ve Filiz Yıldırım, Karadeniz müziğinin birbirinden güzel eserlerini seslendirecek. Trabzon kültürünün yaşatılacağı coşku dolu etkinliğe bütün Bursalılar davetlidir."

Açıklamada, federasyonun 250 Trabzon hemşehri derneğinin çatı kuruluşu olduğu ve bünyesinde bu derneklere üye 600 bin Trabzonlunun bulunduğu ifade edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER