Bursa

Bursa'da üniversitelilerin barınma meselesi çözülüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yer tahsisiyle hayırsever işadamı tarafından Görükle’de yaptırılan kız öğrenci yurdunun kaba inşaatı tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Görükle’nin tam merkezine yapılan kız yurdu ile üniversite öğrencilerinin en önemli meselesine çözüm getirildiğini söyledi.

Bursa'da üniversitelilerin barınma meselesi çözülüyor
21-08-2017 14:22

EÄŸitim yatırımlarını ön planda tutan BüyükÅŸehir Belediyesi, eÄŸitimde çıtayı yükseltti. Daha önce Görükle Anafartalar Caddesi üzerindeki bir binayı Åžehit Ömer Halisdemir Erkek ÖÄŸrenci Apart Evleri olarak Milli Türk Talebe BirliÄŸi öÄŸrencilerinin konaklama hizmetine sunan BüyükÅŸehir Belediyesi ÅŸimdi de Görükle’ye kız öÄŸrenciler için yurt kazandırıyor.

Görükle’de eski koza kooperatifine ait 3600 metrekare alanı yurt yapılması için kamulaÅŸtıran BüyükÅŸehir Belediyesi, inÅŸaatın yapımı noktasında da hayırseverlerle iÅŸ birliÄŸine gitti. Yaklaşık iki ay önce temeli atan kız yurdunun kaba inÅŸaatı büyük ölçüde tamamlandı.

EN BÜYÜK Ä°HTÄ°YAÇ YURT

BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Recep Altepe, kaba inÅŸaatı tamamlanmak üzere olan yurt binasında incelemelerde bulundu. En önemli yatırım alanlarından birinin de eÄŸitim olduÄŸunu hatırlatan BaÅŸkan Altepe, eski okul binalarının yıkılıp yeniden yapılmasına, yeni eÄŸitim kurumları kazandırılması ve eÄŸitim kurumlarına spor salonları kazandırılmasına kadar her alanda yoÄŸun bir faaliyet içinde olduklarını belirten BaÅŸkan Altepe, bu yatırımlarda en fazla önem verdikleri bölgenin de Görükle olduÄŸunu vurguladı. UludaÄŸ Üniversitesi’nin 70 bini aÅŸan nüfusuyla Görükle’de en önemli sorunun da gençlerin barınma ihtiyacı olduÄŸunu dile getiren BaÅŸkan Altepe, “Görükle’de birbiri ardına yurtlar yapmaya devam ediyoruz.

Görükle’nin merkezinde daha önce Kozabirlik’e ait olan atıl haldeki depoları BüyükÅŸehir Belediyesi olarak satın almıştık. Sıkıntılı binalar güzel bir dönüÅŸümle yıkıldı ve yaklaşık 200 öÄŸrencinin barınacağı kız yurduna dönüÅŸtürülüyor. Ä°nÅŸaat 2 ay önce baÅŸlamıştı ve ÅŸimdi kaba inÅŸaatı tamamlanmak üzere son betonlar atılıyor. Bu yıl içinde binanın tamamlanmasını hedefliyoruz. Üniversite gençliÄŸimize hizmet edecek güzel bir tesis olacak. KamulaÅŸtırma ve arsa temini belediyemiz tarafından yapıldı. Ä°ÅŸ adamlarımızdan Sertaç Karaalp de inÅŸaatı üstlendi. Ä°ÅŸadamımızın babası Ramazan Karaalp adına yaptırdığı yurt ÅŸimdiden üniversite geçliÄŸimize hayırlı olsun” dedi.

Ä°HA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER