Bursa

Bursa'da yarış sırasında ölen jokeyin davası 7 yıldır bitmedi!

Bursa'da yapılan at yarışında, attan düşerek kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 27 yaşındaki Jokey Gürkan Oker'in ailesi tarafından açılan dava 7 yıldır sonuçlanmadı.

Bursa'da yarış sırasında ölen jokeyin davası 7 yıldır bitmedi!
08-01-2016 15:06

Olay, 7 Ocak 2009 dan yaÅŸandı. Ä°ddialara göre, Bursa Osmangazi Hipodromunda düzenlenen yarışta, Mehmethan isimli ata binen Jokey Gürkan Oker, son 300 metreye gelindiÄŸinde dengesini kaybederek attan yere düÅŸtü. O sırada, Jokey Gökhan Y.'nin bindiÄŸi attan düÅŸen Gürkan Oker'in üzerinden geçti. Olayda, 27 yaşındaki Jokey Gürkan Oker ağır yaralanarak kalbi durdu. 45 dakika süren müdahale ile yeniden hayata dönen Oker, UludaÄŸ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı. YoÄŸun bakımda tutulan 1 çocuk babası Oker, yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamadı. 7 yıl önce yaÅŸanan olayda jokeyin ölümüyle herkes üzüntüye boÄŸulurken, Gürkan Oker'in ailesi ise konuyu yargıya taşıdı. 2008’de en baÅŸarılı 10 jokey arasına girmeyi baÅŸaran Oker'den geriye koÅŸularda kazandığı baÅŸarılar kaldı.

ÜÇ KARDEŞİNÄ° KAYBETTÄ°
Açılan dava 7 yıldır sonuçlanamadı. Ä°zmir'de yaÅŸayan ve kardeÅŸinin birini trafik kazasında, diÄŸerini kavga sırasında kaybeden abla Derya Oker, attan düÅŸen jokey kardeÅŸini de 7 yıl önce kaybetmenin üzüntüsünü yaÅŸadı. KardeÅŸinin yaÅŸamını yitirdikten sonra sigortasız olduÄŸunu öÄŸrenince ÅŸok yaÅŸadıklarını ifade eden Derya Oker, ÅŸunları söyledi:
"KardeÅŸim yarışlarda sigortası olmadan yarışıyormuÅŸ. Bunu hiç bir Türkiye Jokey Kulübü (TJK) yetkilisi kontrol etmemiÅŸ. O tarihte birçok jokey ve idman jokeyi sigortasız. Jokeyler DerneÄŸi tarafından geriye dönük borçlandırılıp BaÄŸ-Kur'lu yapılmış. Biz bu olayı tespit ettikten sonra bizi arayıp sormayan TJK'ya karşı dava açtık. Ayrıca, ayağı sakat olduÄŸunu bildikleri halde atlarını yarışa sokan kiÅŸilere karşı dava açtık. At sahipleri, yarışa giren atların saÄŸlıklarından veterinerlerin sorumlu olduÄŸunu, dolayısıyla kendilerinin bir sorumluluÄŸu olmadığını söyleyip mahkeme tarafından beraat etti. TJK'ya karşı açtığımız dava 7 yıldır sürüyor, bunun Yargıtay süresi var. Kim bilir bu dava daha kaç yıl sürecek. Geciken adalet istemiyoruz."

"KOMÅžULARIN YARDIMIYLA GEÇÄ°NÄ°YORUZ"
KardeÅŸinin en baÅŸarılı olduÄŸu dönemde 27 yaşında hayata veda ettiÄŸini belirten Derya Oker, sözlerine ÅŸöyle devam etti:
"Ben, üç kardeÅŸimi kaybettim. Ä°ki kardeÅŸimi kaybettikten sonra anneme, babama ve bana Gürkan Oker bakıyordu. Gürkan bizi çok seviyordu. Evlendikten sonra da bize sahip çıktı. Attan düÅŸerek yaÅŸamını yitirdikten sonra benim, annemin ve babamın dünyası karardı. KardeÅŸimin ölümünden sonra 72 yaşındaki babam Yusuf Oker dört kez kalp, yedi kez prostat ameliyatı oldu. Doktorlar kendisine ameliyat yasağı getirdi. Yine 69 yaşındaki annem Bedia Oker'de tansiyon, ÅŸeker ve kalp hastasıdır. Onlara ben baktığım için çalışamıyorum. Babam günlerce hastanede yoÄŸun bakımda kaldı. Ben onlara baktığım için çalışamıyorum. Babam Gürkan'ın vergi borçlarını ödemek için evimizi sattı. Åžimdi oturduÄŸumuz evin kirasını ödeyemiyoruz. KomÅŸuların yardımıyla geçiniyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER