Bursa

Bursa'da YIL-MEK kursiyerlerinin eserleri görücüye çıktı

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) Yıl Sonu Sergisi düzenlenen törenle açıldı. El emeği göz nuru eserler sergiye katılan ilçe sakinlerinin büyük beğenisini kazandı.

Bursa'da YIL-MEK kursiyerlerinin eserleri görücüye çıktı
23-06-2019 17:16

VatandaÅŸları hobi sahibi yaparken meslek de edindiren Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın düzenlediÄŸi yıl sonu sergisiyle, kursiyerlerin yaptığı eserler ilçe sakinlerinin beÄŸenisine sunuldu. Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleÅŸtirilen serginin açılış törenine Yıldırım Belediye BaÅŸkanı Oktay Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, YeniÅŸehir Kaymakamı Suat SeyitoÄŸlu, AK Parti Yıldırım Ä°lçe BaÅŸkanı Ali Erbay, Yıldırım Halk EÄŸitim Müdürü Ali Celal Elmas, meclis üyeleri, muhtarlar, YIL-MEK öÄŸretmen ve kursiyerleri ile çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.

ÜRETÄ°MDE KADIN ELÄ° VURGUSU

YIL-MEK eÄŸitimlerinde hem hobi hem de meslek sahibi olan vatandaÅŸların kendilerine birer altın bilezik kazandırdığını belirten BaÅŸkan Oktay Yılmaz, "Meslek edindirme kurslarımızda yeteneklerini sergileyen vatandaÅŸlarımız hem hobi sahibi oluyor, hem de meslek edinerek birer altın bileziÄŸe sahip oluyor. Öte yandan üretimden sanata, ekonomiden hayatın her alanına ilçemizi bir bütün olarak ele aldığımızda, kadın eli deÄŸen Yıldırım'ın kalkınması daha hızlı olacak. Kadınların güçlenmesi için onların YIL-MEK aracılığı ile meslek sahibi olmasına katkı saÄŸlıyoruz. Kadınların yaÅŸamın her alanında daha güçlü bir biçimde söz sahibi olmasını istiyoruz. Geride kalan eÄŸitim döneminde kursiyerlerimize meslek öÄŸreten tüm eÄŸitmenlerimizi ve eÄŸitimlerini tamamlayan tüm kursiyerlerimizi kutluyorum" dedi.

Ä°NSANA YATIRIM

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın nitelikli meslek sahibi vatandaÅŸlar yetiÅŸtirdiÄŸini dile getiren Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, YIL-MEK'in ilçede vatandaÅŸların hem istihdama yönelik meslek sahibi olabileceÄŸi hem de mahallelerinde gidebilecekleri kurs merkezleri ile hobiler edinerek yeteneklerini sergileyebileceÄŸi önemli bir imkan olduÄŸunu ifade etti. Yıldırım Belediye BaÅŸkanı Oktay Yılmaz ile serginin açılışını gerçekleÅŸtiren ve eserleri inceleyen isimler arasında yer alan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin de, YIL-MEK'in kadınların desteklenerek hayatın her alanına dahil olmalarını yansıtan anlaşın bir örneÄŸi olduÄŸunu vurguladı. Esgin, serginin hazırlanmasında emeÄŸi geçen kursiyerleri ve eÄŸitmenleri tebrik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER