Bursa

Bursalı gençler yardım için birbirleriyle yarıştı

Van'nın Çatak ilçesinin Sırmalı köyünde soğukta giyecek montları bile olmayan çocukların fotoğrafını gören Bursalı lise öğrencileri, doğudaki kardeşlerine yardım etmek için seferber oldu.

Bursalı gençler yardım için birbirleriyle yarıştı
23-11-2017 12:27

Sırmalı köyünde ilk ve ortaokul öÄŸrencileri kışın zor ÅŸartlarda eÄŸitim görüyor. Kimi montsoz, kimi ise yırtık ayakkabılarıyla ya da kara lastiklerle okula giden çocukların fotoÄŸrafları Bursa Cumhuriyet Anadolu Lisesi öÄŸrencilerine gönderilerek onlardan yardım istendi. Lise öÄŸrencileri Vanlı kardeÅŸlerine yardım etmek için hemen harekete geçti. Gördükleri fotoÄŸraflar karşısında çok duygulanan Cumhuriyet Anadolu Lisesi öÄŸrenciler yardım seferberliÄŸi baÅŸlattı.

Yardım kampanyası, Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde yatılı pansiyonda kalarak okuyan, daha sonra öÄŸretmen olup memleketi Van'da hizmet veren Muttalip Åžibal'in gönderdiÄŸi fotolarla baÅŸladı. ÖÄŸrencilerinin fotoÄŸraflarını mezun olduÄŸu okula gönderen öÄŸretmenin isteÄŸine öÄŸrenciler anında karşılık vererek, kısa süre içinde 45 mont ve 45 ayakkabı ile çeÅŸitli kırtasiye malzemelerinin bulunduÄŸu kolileri Van'a gönderdi.

Lise öÄŸrencileri, "Topladığımız paralarla ayakkabı, mont ve kırtasiye malzemeleri alarak Van'da bulunan öÄŸrenci kardeÅŸlerimize gönderdik. Montları ve ayakkabıları giydikten sonra bize fotoÄŸraflarını gönderdiler. Hem onlar, hem biz çok mutlu olduk" dedi.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Åžahin Boztepe, "Okulumuzdan mezun olan ve ÅŸu an Sırmalı köyünde öÄŸretmenlik yapan Muttalip Åžibal öÄŸretmenimiz bize öÄŸrencilerin fotoÄŸraflarını göndererek yardım istedi. Okulumuz bünyesinde bulunan sosyal yardımlaÅŸma kulübü öÄŸrenci ve öÄŸretmenlerimiz gelen fotoÄŸraflardan sonra harekete geçti. Okulumuzda kampanya düzenledik. Kampanyaya bütün öÄŸrencilerimiz katkı verdi. ÖÄŸrencilerimizle gurur duyduk" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°HA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER