Bursa

Bursa'nın Blok Mermer Fuarı'ndan beklentisi büyük

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Dünyada ilk kez düzenlenecek olan Bursa Blok Mermer ve İş Makineleri Fuarı'yla sektöre 1 milyar dolarlık iş hacmi bekliyoruz" dedi.

Bursa'nın Blok Mermer Fuarı'ndan beklentisi büyük
20-11-2015 18:57

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Mermer Üretici ve Sanayi İş Adamları Derneği (MADSİAD) işbirliğiyle organize edilen fuar, 25-28 Kasım'da, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 

Ersözlü, bir otelde düzenlediği fuarın tanıtımına ilişkin basın toplantısında, blok mermer fuarının, dünyada ilk kez Bursa'da yapılacağını söyledi.

Fuara 12 ülkeden 148 firmanın katılacağını belirten Ersözlü, "Sektörün şu andaki ihracatı 2,5 milyar dolar seviyesinde. Ama bu fuarla birlikte Türkiye'nin ihracattaki bu rakamının yaklaşık 4-5 milyar dolar seviyelerine çıkarılması hedefleniyor" diye konuştu.

Ersözlü, fuarla çok ciddi bir iş hacmi beklediklerini vurgulayarak, "Bu zamana kadarki fuarların hiç birinde böyle bir iş hacmi olmamıştı. Sadece bu fuar böyle bir hedefle yaratıldı. Fuarın Bursa'ya da katma değeri olacak. Dünyada ilk kez düzenlenecek olan Bursa Blok Mermer ve İş Makineleri Fuarı'yla sektöre 1 milyar dolarlık bir iş hacmi bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

MADSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karan da blok mermer üretiminde dünyada birinci sırada olduklarını hatırlatarak, "Ülkemizde 600'ün üzerinde renk ve desende mermer bulunmaktadır. Fuarla birlikte insanlar bu mermerlerin büyük bölümünü görme imkanına sahip olacaklar" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER