Bursa

Bursa'nın tanınmış simalarından Korhan Durusoy hayatını kaybetti

Bursa'nın tanınmış simalarından , iş insanı ve hayırsever Korhan Durusoy hayatını kaybetti.

Bursa'nın tanınmış simalarından Korhan Durusoy hayatını kaybetti
26-03-2022 21:50

Çağdaş Eğtim Kurumu (ÇEK) tarafından yapılan açıklamada: ÇEK ailesi olarak acımız büyük. Önceki dönem başkanlarımızdan Korhan Durusoy'u yitirdik. Merhumun cenazesi pazartesi (28.03.2022) günü Ulucami'de kılınacak öğle namazından sonra Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verilecektir. 

KORHAN DURUSOY KİMDİR?

Bursa 1950 doğumlu. İnşaat mühendisi, işadamı, Çağdaş Eğitim Kooperatifi başkanlarından. Babasının askeri hekim olması nedeniyle çocukluğunun bir bölümünü Adana'da geçirdi. Öğrenimine Bursa'da başladı. Atatürk İlkokulu'nu, Çelebi Mehmet Örtaokulu'nu bitirdikten sonra Ankara'da açılan Fen Lisesi sınavını kazandı ve bu okulun ilk mezunları arasında yer aldı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin Mimarlık Fakültesi'ni bitirdi. İş yaşamına Bursa'da başladı, konut kooperatifçiliğinin öncülüğünü yaptı. 1983'te kurulan Anavatan Partisi'ne (ANAP) girdi, partinin disiplin kumlunda görev aldı. 1995'te çağdaş ve laik bir öğrenimi amaçlayan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin (ÇEK) kumlusuna etkin biçimde katıldı ve kooperatifin başkanlığına seçildi. Serbest müteahhitlik çalışmalarının yanı sıra, Gömkle'de temeli atılan ÇEK Eğitim Kompleksi'nin yapımında sorumluluk üstlendi ve öğrenci yurdu inşaatının tamamlanarak açılmasında önemli pay sahibi oldu.

Öğrencilik yıllarında tiyatro çalışmalarına da katılan D, binicilik ve atıcılık sporlarına ilgi duydu, pilot brövesi aldı. 1989 yerel seçimlerinde ANAP'tan Bursa Büyük-şehir belediye başkanlığına aday gösterildiyse de, partisi yeterli oy alamadığı için seçilemedi. Bursa'da serbest yüklenici olarak çalışmakta (2001).

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER