Bursaspor

Bursaspor buralarda olmamalı!

Bursaspor Kulübü Eski Genel Menajeri Süha Sidal Bursaspor’u Bursa.com’a yorumladı.

Bursaspor buralarda olmamalı!
03-04-2018 19:13

Kulübün bu sezon yaşadığı sıkıntı durumla ilgili konuşan Süha Sidal ligin kalan maçlarında kriz yaşanmayacağını belirterek “Taraftarın desteği ile Kasımpaşa ve Konyaspor maçlarının rahat geçebileceğini söyleyebilirim. Deplasmanda oynanacak Karabük maçı ile toplamda 9 puan kazanarak Bursaspor sıkıntı yaşanmayacak bir konumda olacaktır. Zaten ligde 39 puan alan takım ligde kalacaktır. Dışarıda da maç kazanırsanız ligde ilk sekiz içinde olabiliriniz. Bu size seneye hem Türkiye kupasında avantaj sağlarken hem de gelecek sezon için moral olur. Bence Bursaspor düşme stresi yaşamaz.” dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen hakkında değerlendirmede bulunan Sidal “Sonuçta Le Guen bu takımın hocası ve gitmesi istenirse bunu bazı yükümlülükleri olacaktır. Tabii bir gerçek de şu ki taraftar nezdinden Le Guen güvenini yitirmiş durumda görünüyor. Yönetim kanadında da güven kalmadı gibi geliyor. Yeni gelecek veya devam edecek yönetim en az 1 milyon € gözden çıkartacak. Bu Bursaspor için bir külfet getirecek maalesef.” ifadelerini kullandı.

-Mayıs ayında Bursaspor Olağan Genel Kurulu olacak sizce ne gibi gelişmeler bekliyor yeşil-beyazlı camiayı?

“Sanırım iki-üç aday çıkacak gibi görünüyor. Büyükşehir Belediyesi sanırım mevcut yönetimi destekleyecek gibi görünüyor. Bu şahıs olarak destek değil, Bursaspor’a destek olarak algılanmalı. Hayırlısı neyse, Bursaspor’a yakışacak olan neyse o kazansın.”

-Bursaspor’un menajerle ile çok içli dışlı olduğu camiada konuşuluyor. Özellikle Metin Korkmaz konusunda eleştiriler oluyor. Siz bu tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Metin Korkmaz için benim çok yakın arkadaşım olduğu ve benim adamım diye söylemler çıkıyor. 18-19 senelik Kasımpaşa hayatımda ben Metin Korkmaz’dan 6 futbolcu aldım. Bu oyuncular, Cihat Arslan, Koray Avcı, Emre Toraman, Cenk İşler, Sedat Kaya ve Ergün Teber gibi yerli oyuncular aldım. Hiç yabancı futbolcu almadım. Bursaspor’a geldiğimde ilk yaptığım hamle ile kulübü zarara uğratmadan Metin Korkmaz’ın futbolcusu olan Petteri Forsell’in sözleşmesini feshetmek oldu. Tabii bu rahmetli Başkanımız İbrahim Yazıcı’nın da desteği ile oldu. Benim adamım olduğu iddiaları gerçek değil bu yaptıklarıma bakarsanız. Metin Korkmaz’ı iyi kullanırsan yararı, kullanamazsan zararı olur. Bu bütün menajerler için geçerlidir. Bu biraz da yönetime bağlıdır. Benim arkadaşımdı ama ben o kadar menajerler ile iş yapmam, kendim oyuncu bulup temas kurarım. Kulüp bir sınır koymalı ve o sınırı aşmadığınız zaman zarar etmezsiniz. Dünya’da sözleşmesi sona eren bir çok oyuncu var. Şimdiden sözleşme yapabilirsiniz ancak şimdi bir kongre süreci var ama bu engel değil. Şimdi iyi ve bonservissiz oyuncu ile anlaşırsanız kimse Bursa’da sizi eleştirmez. Mukavelesi biten oyunculara giderseniz sıkıntı yaşanmaz Bursaspor kazançlı çıkar. Yoksa bir heyecanla geleyim, ben transfer yapayım derseniz kulübü bataklığa sokmuş olursunuz. Kendimizi gaza getirip bir transfer sürecine girilirse sıkıntı yaşanır.

-Timsah Arena için düşünceleriniz neler?

“Stadın projesini ilk gördüğümüzde çok heyecanlandık. Dünya’da parmakla gösterilecek bir stadyum olarak göründü ama bittiği zaman o heyecanı hissedemedik. Herkesin gönlünde bir kırıklık var. Timsah Arena’nın çevresinin bitmemesi bu konuda sıkıntılar yaşatıyor. Tahmin ediyorum belediye bu konuda bir atılımda bulunursa stadın bitmesi ile alakalı önemli işler yapılacaktır.

-Batalla bu sezon muhtemelen son senesini yaşıyor. Siz takımda beraber çalışmıştınız. Batalla nasıl bir oyuncu?

“Türk futbolunda sembol olmuş bir oyuncu, sadece Bursaspor’da demiyorum. Vakıfköy’de U-15 takımı ile antrenmana çıkması bile büyük olaydı. Türkiye’de bir yabancı oyuncunun gidipte altyapı oyuncuları ile idman yaptığını ben görmedim. Bu işlere destek vermesi Batalla’nın nasıl bir oyuncu olduğuna örnektir. Batalla kulübü seven, örnek alınması gereken çok karakterli bir oyuncu ama yaşı da bir yere geldi artık. Ömrü boyunca futbol oynayacak hali de yok. Bana göre en iyi zamanlarında bırakması gerekiyor. Devam edebilir mi bunu Batalla’ya sormak lazım. Gücü varsa, kendisini iyi hissediyorsa olabilir ama bu sene de bıraksa, seneye de bıraksa Bursaspor ve Türk futbolunda güzel hatıralarla anılacak olan bir futbolcu ve kişilik olacaktır.”

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER