Bursa

Bursaspor'dan, Kent Lokantalarına, BESAŞ ekmek fiyatlarına ve emeklilere verilecek destek hakkında Başkan Bozbey'den açıklamalar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Genel Değerlendirme Toplantısı'nda gerçekleştirilen ve yapılacak olan projeleri aktardı.

10-07-2024 10:46
10-07-2024 13:20
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi-Merinos'ta gerçekleştirilen toplantıda Başkan Bozbey çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. 
Mudanya-Kumla, Mudanya-Tirilye Deniz Seferleri Başlıyor
Cumartesi-Pazar günleri Mudanya’da yeni bir projeye başlıyoruz. Mudanya’dan Gemlik Küçükkumla, Mudanya’dan Tirilye taraflarına Körfez ulaşımında yeni bir projeyi başlatmanın ve Bursalılarla paylaşmanın mutluluğu içindeyiz. Bursalılar Mudanya’ya araçlarını park edip Gemlik ve Kumla’ya, Tirilye’ye gidip gelecekler. 
Mavi tur gibi birşey değil. Şehir hatları sistemini hayata geçiriyoruz. Bunun yanında BURULAŞ'la ilgili dijital dönüşüm sürecine hız verdik. Çağrı merkezimizde yüzde 98 oranında dijitale geçiş yaparak vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet veriyoruz. Otoparklarda temassız ödemeye geçtik. 
Kadın Kooperatiflerine Destek 
Bursa’da 5G zamanı diye yola çıkmıştık, verdiğimiz sözleri gerçekleştirme zamanı. Geçinen Bursa’da, kadınların güçlenmesi için projelerimizi hazırladık. Kadınlar da güçleniyor. Bursa’nın ilçelerinde ve köylerinde kendi imkanlarıyla üretim yapan kadın kooperatiflerinin ürünlerini alıyoruz. BESAŞ bayilerinde bu ürünleri satarak Bursalılara ulaştırılması konusunda da aracılık yapmayı sürdürüyoruz. BESAŞ’ın yüzde 3 ortağı Marmarabirlik ile geniş iş anlaşması yaparak ürün çeşitliliğini arttırıyoruz. Marmarabirlik ürünleri BESAŞ büfelerinde Bursalılara sunulacak. Nilüfer Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler var. Olumlu sonuçlanacağını umuyoruz. Nilüfer Belediyesi’nin Bostan satış noktalarında BESAŞ ürünlerinin satışı hususunda da hedefimiz var. 
Stadyumda ve Tüm Noktalarda Bursaspor Ayranı Satılacak
Atatürk Stadı satış noktalarında BESAŞ Bursaspor 'Yeşil Beyaz Ayran' satışının yapılabilmesi için anlaşmamızı yaptık. Satışlar doğrudan Bursaspora katkı sağlayacak anlayışla BESAŞ ayranı toplu tüketim noktalarında aranan ve tüketilen ürün haline getireceğiz. 
BESAŞ Ekmek Açıklaması
BESAŞ ekmek fiyatlarıyla ilgili tekrar bir açıklama yapmak istiyorum. Tabi ki BESAŞ olarak vatandaşlarımızın ekmeğini sofralarına maliyetine götürmesi için çaba harcıyoruz. Geldiğimiz süreçte yüzde yüzü aşan maliyet artışı olduğunu yaşayarak görüyoruz. BESAŞ’taki artışı yüzde 67’de bırakarak aslında yüzde 33 daha ucuz fiyatla vatandaşlarımıza sunduğumuzun altını çiziyorum. BESAŞ ekmek 400 gramdır, diğer illerdeki ekmek 200 gramdır. 
Kent Lokantaları Geliyor
Özellikle öğrencilerimizin yoğun olduğu noktalarda kent lokantaları girişimini yaptık. Yerlerinin tespitini yapmaktayız. Özellikle öğrencilerin olduğu alanlar için yakın zamanda yerleri paylaşacağız. Kent lokantaları ile birlikte sadece öğrencilerin faydalanacağı öğrenci lokantası ve B Kafelerin sayısını da arttıracağız. Hem il içinde, hem de ilçelerde de önemli yerlerde B Kafeler açarak vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. 
Emeklilere Destek 
Emekli hemşehrilerimize destek için çabalarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede ilk olarak Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL değerinde destek verdik. Çok olmayabilir ama Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum. Kart 16 ile ihtiyaç sahiplerine sosyal destek sağlıyoruz. 
Daha önce verilenlerin nereye verildiklerinin kaydı elimizde var. Biz ihtiyaç sahipleri için adil, eşit ve gerçek ihtiyaç sahibine elimizi uzatacağız. Bunu yaptığımızda vicdanen de kendimizi rahat hissedeceğiz. Bunun kriterleri bellidir. Bakanlığın bize verdiği şifre ile girdiğimizde kimin nesi var hepsini görüyoruz. 
Kurban Bayramı’nda da Bursalıların yanındaydık. Kurban Bayramını rahat ve huzurlu şekilde geçirmeleri, aynı şekilde ziyarete gitmelerini ya da mezarlık ziyaretlerini yapmaları konusundaki çabamız bir önceki bayramda olduğu gibi bu bayramda da devam etti. Toplu ulaşım araçlarını ücretsiz yaptık" ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER