Bursa

Bursa'ya Alzheimer Hasta Konukevi

Bursa Koza Lions Kulübü Nisan ayı 2.Toplantısı’nda 1984-1985 Hizmet Dönemi Konsey Başkanı ve Türk Kalp Vakfı Onursal Başkanı Av. Çetin Yıldırımakın’ı ağırladı.

Bursa'ya Alzheimer Hasta Konukevi
21-04-2016 13:28

Toplantıya konuk konuşmacı olarak katılan Yıldırımakın, en büyük manevi mirasının Türk Lionsu’na Atatürk İlkeleri’ni getirmesi olarak ifade etti. Bunu gerçekleştirmesi için büyük gayret gösterdiklerini aktaran Yıldırımakın, “18 Şubat 1984 yılından beri Türk Lions’unda kendi kalemimden çıkan yemin metniyle Atatürk İlkeleri üyelik şartı ve sorumluluk maddesi olarak girdi. Bu adımımızla iftihar ediyorum” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ

Türk Kalp Vakfı’yla da ilgili bilgi veren Yıldırımakın, 28 yıldan beri kalp haftalarını Türk ve dünya gündemine getirdiklerine dikkat çekti. Türk Kalp Vakfı’nın girişimleriyle her yıl Nisan ayının 2. haftasının Kalp Haftası olarak ülkemizde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde kutlandığına dikkat çeken Yıldırımakın, şöyle devam etti:  “Türk Kalp Vakfı 1975 yılında kurulan ve çok değerli insanların başkanlık yaptığı bir vakıf.  Dünyanın en büyük sivil toplum örgütü aynı zamanda. Avrupa Birliği’nin resmi üyesi. Avrupa Kalp Birliği ve Dünya Kalp Federasyonu’nun resmi logolarını taşıma hakkı da sadece Türk Kalp Vakfı’na aittir. Vakfımız, kamu yararına gerçek bir sivil toplum örgütüdür” diye konuştu.

ALZHEIMER HASTA KONUK EVİ GELECEĞE MİRASIMIZ OLACAK

Programa katılan Lions 118K Federasyon Başkanı İlknur Kutucu da, sınıf arkadaşı Av. Çetin Yıldırımakın’ın gurur verici çalışmalara imza atmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Programda Lions 118 K’nın en önemli projeleri arasında yer alan Alzheimer Konuk Evi’nde sona yaklaşıldığını kaydeden Kutucu, “Bu proje bizim “Geleceğe Miras Anıt Proje”miz olacak” dedi.

Toplantının sonunda Av. Çetin Yıldırımakın’a, Lions 118 K Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı İlknur Kutucu Dönem Pini ve Flamasını, Bursa Koza Lions Başkanı Semra Turman da teşekkür Plaketi takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER