Bursa

Bursa’daki okullar yeni eğitim dönemine hazır mı? (ÖZEL HABER)

Bursa'daki okullar yeni eğitim ve öğretim yılına eksiksiz girecek. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahya, “Okullarımızın malzeme açısından hiç bit sıkıntımız yok. Okullarımızın bütün eksiklerini giderdik yeni eğitim ve öğretim yılına eksiksiz gireceğiz” dedi.

Bursa’daki okullar yeni eğitim dönemine hazır mı? (ÖZEL HABER)
04-08-2015 10:53

Müzekker SUBAŞI/BURSA.COM

Okullarda görev alacak öğretmen ve personel konusunda gerekli çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahya, “15 Ağustos dan sonra ilk atama öğretmen alımı yapılacak.  Bakanlığın açıkladığı 37 bin öğretmenden kaç tanesinin Bursa ya verileceği önümüzdeki günlerde belli olacaklar” şeklinde konuştu.

150 HİZMET PERSONELİ ALINACAK

Geçen yıl okullarda personel olarak hizmetli sıkıntısı olduğunu belirten Kahya, “Bakanlıktan gerekli bütçe geldi. Kısa sürede yaklaşık 150 kişilik bir hizmetli alımı yaparak bu sıkıntıyı da gidereceğiz. Bunun dışında belediyenin geçen yıl okullarda hizmetli görevini üstlenen personelin bir kısmı devam ediyor. Bu yıl da Büyükşehir’in bu uygulamaya en azından yılbaşına kadar devam etmesini umuyoruz” diye konuştu.

ÖZEL OKULLARDA SAYI ARTTI

Özel okul sayısında Bursa’da önemli bir artışın yaşandığının altını çizen Kahya, dershaneden temel liseye geçiş yapan 36 okulun olduğuna dikkat çekerek, “Bu yıl ilk defa eğitim ve öğretim yılına merhaba diyecek bu okullarda gerekli incelemeleri yaptıktan sonra bakanlığa gönderdik. Bu 36 okul onay aldı. Yeni eğitim ve öğretim yılına kadar bu sayının 50 olacağını tahmin ediyoruz' dedi. Bu yıl 3 tane yeni özel Anadolu Lisesi açıldı. Şu anda bize başvuruları da inceliyoruz.  Bu sayının Ağustos sonuna kadar 10 okulu bulacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER