Gündem

Çarşı bölgesine 150 araçlık otopark kazandırılıyor

İnegöl Belediyesi hem çarşı bölgesine hem bankalar bölgesine nefes aldıracak otopark çalışmasının startını verdi. Gazi Ahmet Türkyılmaz Sokak’ta 2,3 milyon TL’ye kamulaştırması yapılan 4 işyeri ve 9 dairenin bulunduğu binanın yıkımı tamamlanırken, burada elde edilen 3 bin m2 alanda 150 araçlık otopark oluşturulacak.

Çarşı bölgesine 150 araçlık otopark kazandırılıyor
24-07-2022 02:22

Ä°negöl Belediyesi çarşı ve bankalar bölgesine nefes aldıracak önemli bir projenin startını verdi. Yenice Mahallesi Gazi Ahmet Türkyılmaz Sokak’ta geliÅŸigüzel ÅŸekilde otopark olarak kullanılan boÅŸ alanda bulunan 4 iÅŸyeri ile 9 dairenin yer aldığı binanın sahipleriyle uzun süren görüÅŸmeler neticesinde, anlaÅŸma saÄŸlanarak kullanım ömrünü yitirmiÅŸ olan bina 2,3 milyon TL bedelle kamulaÅŸtırıldı.

Dün itibariyle yıkım çalışmaları baÅŸlayan binada, bugün moloz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Çarşı ve bankalar bölgesinin giriÅŸi konumundaki alan kamulaÅŸtırma ile birlikte 3000 bin m2’ye ulaşırken, burada 150 araçlık otopark düzenlemesi yapılacak.


Belediye BaÅŸkanı Alper Taban, bugün alanda incelemelerde bulunarak çalışma hakkında açıklamalarda bulundu. Åžehrin hızla geliÅŸtiÄŸini ve ihtiyaçların da her geçen gün arttığını ifade eden BaÅŸkan Taban, “Yenice Mahallemizde daha önce kamulaÅŸtırmasını yaptığımız bir alandayız. Biliyorsunuz ÅŸehrimizin hızla büyüdüÄŸünü, inÅŸa faaliyetlerinin hızla arttığını, araç yoÄŸunluÄŸu olarak da artışın olduÄŸunu her fırsatta ifade ediyoruz.

Buna paralel olarak da ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bizler de bir yandan yeni projeler üretirken bir yandan da kullanım ömrünü yitirmiÅŸ eski yapıları tespit ederek bunları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Çalışma hakkında da bilgiler veren BaÅŸkan Taban, ÅŸöyle devam etti: “Burada da bu doÄŸrultuda bir kamulaÅŸtırma süreci ve yıkım süreci yaÅŸandı.

Gazi Ahmet Türkyılmaz Sokak üzerinde bir kamulaÅŸtırma çalışması yapıldı. 4 iÅŸyeri ve 9 dairen oluÅŸan yapıyı 2.3 milyon lira bedelle kamulaÅŸtırdık. Yıkımını da bugün tamamlamış olduk. Burada 3 bin m2’lik bir alan kazanmış olduk. VatandaÅŸlarımız biliyorlar bu alan geliÅŸigüzel bir otopark olarak kullanılıyordu.

Ancak yıkılan yapıyla birlikte burada ÅŸehrin merkezi noktasında 150 araçlık bir düzenli otopark oluÅŸturmuÅŸ olacağız. Konut sahipleri de kullanacak çarşı bölgesine, bankalar bölgesine gelen vatandaÅŸlarımız da rahatlıkla kullanacaklar.”


“KamulaÅŸtırma iÅŸi zor. Burada bir yaÅŸam vardı. Ben anlayışlarından dolayı teÅŸekkür ediyorum. Biz sadece iÅŸin yıkım kısmını görüyoruz ama buranın bir hikayesi var. Kimsenin maÄŸdur olmasını amaçlıyoruz. Çalışmanın ÅŸehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”


Moloz kaldırma çalışmalarının devam ettiÄŸi alanda otopark uygulamasının da hemen baÅŸlayacağı ve kısa sürede alanın hizmet verir hale geleceÄŸi ifade edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER