Teknoloji

Cep telefonlarında büyük tuzak (ÖZEL HABER)

Toplumun büyük bir kesimi tarafından kullanılan akıllı telefona gelen SMS’lere cevap verenler çok yüklü miktarda fatura ile karşılaşabiliyor. Tüketici dernekleri, bu tür SMS’lere cevap verilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Cep telefonlarında büyük tuzak (ÖZEL HABER)
13-08-2015 11:00

Müzekker SUBAŞI/BURSA.COM

Son günlerde mobil eğlence dünyası ve benzeri uygulamalar tarafından cep telefonunuza gönderilen SMS’leri cevapladığınızda farkında olmadan bu servislere abone oluyorsunuz.  Abonelik sistemi ile çalışan bu servislere farkına varmadan üye olan vatandaşlar, hesap kesim tarihinde kendilerine gelen rakamları görünce soluğu kullandıkları operatör merkezlerinde alıyor.

Bursa.com’un edindiği bilgilere göre, çok sayıda vatandaş mobil eğlence dünyası adı altında hizmet veren bu uygulamadan mağdur durumda bulunuyor. Konu ile ilgili büyük GSM operatörleri müşteri destek hatlarında sayısız şikayetler biriktiği belirtiliyor. GSM Operatörleri, bu konunun kendileri ile bir ilgisi olmadığını, sorumluluğun hat sahiplerinde olduğunu belirterek, vatandaşı bu konuda dikkatli olması gerektiğini önemle vurguladı.

Tüketici dernekleri ise, vatandaşları SMS’lerle ilgili uyararak, “Bu tür SMS’lere kesinlikle cevap verilmemesi gerekiyor. Son günlerde reklam ve tanıtım mesajları gönderilerek, mesajın altında ‘Bu mesajı almak istemiyorsanız hayır yazıp mesaja cevap veriniz’ ibaresi ekleniyor. Bu mesaja cevap veren tüketici, haberi olmadan bir şeyler almış ya da para göndermiş gibi olabiliyor. Her ne olursa olsun, bu tür mesajlara kesinlikle cevap verilmemesi gerekiyor. Oyun ve diğer uygulamalarla ilgili de tüketicilerin kesinlikle dikkatli olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER