Gündem

Cezaevindeki infazın ayrıntıları netleşiyor!

Özgecan'ın katilinin cezaevinde vurularak öldürülmesi konusunda yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Baba ve oğlu vuran mahkum Gültekin Alan'ın Suphi Altındöken'e kan kaybettirmek için hastaye sevkine 2,5 saat izin vermemiş.

Cezaevindeki infazın ayrıntıları netleşiyor!
12-04-2016 16:28

KATİL AŞIRI KAN KAYBETTİRMİŞ

Yüksek Güvenlikli cezaevinde Özgecan Aslan'ın katili ile suç ortağı babasının nasıl vurulduğu konusundaki gizemlerin aydınlanması kamuoyunda da merakla beklenirken, 10 Eylül'de Adana'ya nakledilen Necmittin Altındöken ile oğlu Ahmet Suphi'nin aynı koğuşta bulundukları, hatta dünkü saldırıyı gerçekleştiren Gültekin Alan ile de aynı koğuşta oldukları konuşulmasına rağmen yetkilirce henüz bir açıklama yapılmadı.

Tuvalete giden Alan'ın burada bulduğunu söylediği tabancayla baba ile oğlunu vurduğu, olayı müdahale eden gardiyanı 2.5 saat rehin aldığı, ağır yaralanan baba ile oğlunun hastaneye sevkinin ise saldırganın tehditleri nedeniyle geciktiği ileri sürüldü. Ahmet Suphi Altındöken'in zamanında hastaneye sevkinin yapılması halinde kurtulabileceği ancak aşırı kan kaybettiği de konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

7 SAVCI 2 MÜFETTİŞ SORUŞTURUYOR

Yüksek güvenlikli F Tipi Adana Kürkçüler Cezaevi'nde dünkü cinayetle ilgili 7 Cumhuriyet Savcısı ve 2 bakanlık müfettişi hiç uyumadan soruşturmayı sürdürürken, gün içindeki tüm ziyaretçiler mercek altına alındı, güvenlik kameraları da titiz şekilde incelendi. Cezaevindeki cinayetin esrar perdesi aralanmaya ve tabancanın içeri nasıl sokulduğu araştırılırken; 50 yıl hapse hükümlü 'suç makinesi' olarak tanınan ve 10 yıldır Adana cezaevinde bulunan Gültekin Alan dünkü cinayetin şüphelisi olarak sorgulanıyor. A.G. adlı bir mahkumun da tabancanın temini ile ilgisi bulunduğu bildiriliyor.

Sorgulanan şüphelilerin tabancayı tuvalette buldukları iddiasını inandırıcı bulmayan soruşturma ekibi, mahkumların yanısıra cezaevi görevlilerinin tümünün de sabaha kadar ifadesini aldı, dışarı çıkmalarına izin verilmedi. Cinayetin havalandırma sırasında işlenmiş olması nedeniyle, 2 ve 3 kişilik hücrelerde kalan mahkumların, ayrıca baba ve oğlunun saldırı sırasındaki havalandırmada kurallara uyulup uyulmadığı da bu soruşturma ile ortaya çıkmış olacak. Saldırıda vurulan baba Necmittin Altındöken'in tedavisinin sürdüğü hastanede, linç girişimine karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER