Spor

Chelsea'den rekor anlaşma

Geçtiğimiz hafta Adidas ile olan sponsorluk sözleşmesini fesheden Chelsea, yeni sponsoruyla anlaşmanın eşiğine geldi.

Chelsea'den rekor anlaşma
18-05-2016 18:01

Chelsea ve Nike, İngiliz futbolundaki en büyük ikinci sponsorluk anlaşmasını imzalamaya çok yakın.

Telegraph'ın haberine göre, yıllık 87 milyon euro (60 milyon pound) üzerinden 10 yıl sürecek sponsorluk anlaşması 2017 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Bu nedenle Maviler önümüzdeki sezon da Adidas ürünleriyle sahalarda boy göstermeye devam edecek.

Adidas ile 2006'dan beri ortak çalışan Chelsea, 2013 yazında firmayla olan sözleşmesini yıllık 29 milyon pound üzerinden 10 yıl uzatmıştı. Ancak geçitğimiz hafta Londra ekibinin yaklaşık 50 milyon euro civarında bir tazminatla sponsorluk anlaşmasını feshetmesi, yeni ve daha yüksek miktarda bir sponsorluğun habercisi olarak yorumlandı.

Chelsea İletişim Direktörü Steve Atkins ve Nike basın sözcüsü KeJuan Wilkins konuyla ilgili yorum yapmayı reddettiler.

Gelirler artıyor
2003 yazında Rus milyarder Roman Abramovic tarafından satın alınan Chelsea son dönemde yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla dikkat çekiyor. Asya pazarında etkili olmayı amaçlayan İngiliz ekibi 2015'te Yokohama firmasıyla yıllığı 40 milyon pound üzerinden 5 yıllık ana sponsorluk anlaşması yapmıştı.

İngiltere'de sponsorluk gelirlerinde zirvede Manchester United bulunuyor. Adidas'tan yıllık 75 milyon pound kazanan kırmızı şeytanlar, ana sponsoru Chevrolet'den 9 yıl için 559 milyon dolar kazanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER