Bursa

CHP'li Gürer: Seçim bitti, sözler unutuldu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada, seçim öncesi kapanan köy okullarının açılacağı yönünde sözler verilmesine karşın seçim sonrası tam tersi uygulamalar yapıldığını belirtti.

CHP'li Gürer: Seçim bitti, sözler unutuldu
05-06-2024 12:22
05-06-2024 12:25

Gürer, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak genel seçimler öncesi, kapanan köy okullarını açacağımızı açıklayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan da ülke genelinde kapatılmış 6.750 köy okulunu seçim sonrası açacağını söylemişti. Seçim bitti, Cumhurbaşkanı oldu, vaatlerin tam tersi uygulamalar başladı” dedi.

KÖYLERDEN SONRA KASABADAKİ OKULLAR DA KAPATILIYOR

CHP Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman, Köyişleri Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, “Niğde ilinde köy ilkokullardan sonra bazı kasabalarda da ortaokullar kapatıldı ve taşımalı eğitime geçildi. Bu nedenle kırsalda göç artı” diye konuştu.

CHP’li Gürer, “2023-2024 eğitim döneminde Niğde ilinde farklı kasabalarda 9 ortaokulun kapatılmasından sonra bu defa Altunhisar'ın Ulukışla köyünde Atatürk İlkokulunun öğrenci azlığı gerekçesiyle 2024-2025 eğitim döneminde kapatılacağı duyuruldu. Ulukışla köyü, bölgede eğitim oranı yüksek, tarımın geliştiği bir köyümüzdür. Okulun kapatılmasına köy halkının büyük bir tepkisi vardır. Okulun kapatılmasıyla taşımalı eğitim veriliyor; bu, köylerde göçe neden oluyor. Ayrıca, aile, okul ilişkileri geriliyor, kilometrelerce uzaklara gidenler başarılı olamıyor.” dedi.

OKUL BİNALARI YIKILIYOR

CHP Niğde Milletvekili öğrenci yetersizliği nedeni ile kapanan bazı köy okullarının da yıkıldığını, Kullanabilecek yeni yapı sayılacak okulların korunması gerektiği söyledi Taşımalı eğitim köylerde sonlandırılıp her köye okul açılması kırsala göçü durduracağını da belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER