Bursa

CHPli gençler haykırdı, "İnadına barış, kardeşlik, emek"

CHP Gençlik Örgütleri, Nilüfer İlçe Başkanlığı’nda bir basın açıklamasında bulundu.

CHPli gençler haykırdı,
14-10-2015 16:03

“Emek, Barış, Demokrasi Mitingi”ne katılmak üzere Ankara’da bulunan Nilüfer İlçe Gençlik Örgütü Başkanı Aytaç Şahin tarafından yapılan açıklamada, Şahin, kara günde yaşadıklarını da aktardı. Şahin, iddia edildiğinin aksine, miting alanında hiçbir güvenlik önlemine rastlamadıklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Gençlik Örgütleri adına, Nilüfer Gençlik İlçe Başkanlığı’nda bir basın açıklaması yapıldı. Nilüfer İlçe Gençlik Örgütü Başkanı Aytaç Şahin tarafından yapılan açıklamada, hain saldırı lanetlenerek, “inadına barış, inadına kardeşlik, inadına emek” mesajı verildi.

“Emek, Barış, Demokrasi Mitingi”ne katılmak üzere gittiği Ankara’da katliama tanık olan Aytaç Şahin, o dehşet anlarını aktardı. Mitinge Bursa’dan bir kafile olarak hareket ettiklerini belirten Şahin, eylemin yapılacağı Ankara Tren Garı’na ulaştıklarında, iddia edildiğinin aksine hiçbir güvenlik önlemi alınmadığını gözlediklerini söyledi. Nilüfer İlçe Gençlik Örgütü Başkanı Şahin, p atlamanın ardından insana aklını kaybettirecek görüntülerle yüz yüze kaldıklarını belirtti.

Aytaç Şahin tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“ Bu hain saldırıyı hangi terör örgütü veya dış güçler üstlenirse üstlensin; sorumluları 7 Haziran seçimlerinden bu güne, ülkeye 400 milletvekili ve başkanlık sistemi saçmalığını dayatanlardır. Memlekete nefret tohumları ekmeye çalışanlar, oturdukları koltuklarda günden güne firavunlaşanlara, saray rejimi ile üzerimizde baskı unsuru, korku imparatorluğu kurmaya çalışanlara sesleniyoruz:

Bizler belki daha çok ve daha ağır bedeller ödeyeceğiz. Ama asla ve asla barış demekten vazgeçmeyeceğiz. Sarayı da durduracağız, savaşı da durduracağız. Bu saltanata, bu faşist düzene son vereceğiz. Bu katiller demokrasisini, hırsızlar düzenin yıkacağız. İnadına barış, inadına kardeşlik inadına emek diyeceğiz.

And olsun ki Anadolu’nun çapa vurulmadık çorak topraklarına varıncaya kadar barış tohumları ekeceğiz. Ne tomanız, ne gazınız, ne de bombalarınız bizleri korkutamaz. Hiç bir zaman önce EMEK, önce BARIŞ, önce DEMOKRASİ, önce İNSAN, önce TÜRKİYE demekten vazgeçmeyeceğiz.”

Nilüfer İlçe Başkanlığı’nda gençlik örgütleri adına yapılan basın açıklaması sırasında CHP Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu da hazır bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER