Gündem

CHP'li Tanal'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili verdiği karar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yaptığı açıklama nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Tanal, "Cumhurbaşkanı bu şekilde 105. Madde kapsamındaki dokunulmazlıktan yararlanamaz. AYM'nin karşısına dikilmek, kararına karşı gelmek Türk milletine karşı gelme anlamına da gelir" dedi.

CHP'li Tanal'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusu
29-02-2016 20:31

CHP Ä°stanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili verdiÄŸi karar sonrası CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, yaptığı açıklama nedeniyle CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan hakkında Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduktan sonra yaptığı açıklamada ÅŸu ifadeleri kullandı: "Anayasa Mahkemesi'nin karşısına dikilmek, kararına karşı gelmek Türk milletine karşı gelme anlamına da gelir bu kabul edilebilir bir durum deÄŸil. Sayın CumhurbaÅŸkanı bu tür açıklamaları Anayasa dışına çıkarak hukuki meÅŸruluÄŸunu kaybetmiÅŸtir. CumhurbaÅŸkanı diÄŸer kamu organları gibi Anayasa ile baÄŸlıdır. Anayasa'nın üzerinde olan bir kiÅŸi deÄŸildir.


CUMHURBAÅžKANI BU ÅžEKÄ°LDE 105. MADDE KAPSAMINDAKÄ° DOKUNULMAZLIKTAN YARARLANAMAZ
VatandaÅŸlarımızın aklına ÅŸu da gelebilir, CumhurbaÅŸkanı Anayasa'nın 105. Maddesi uyarınca vatana ihanet dışında yargılanamaz akla gelebilir. CumhurbaÅŸkanları yaptıkları iÅŸ ve iÅŸlerle, görevleri ile baÄŸlantılı olarak Anayasa'da bir hüküm vardır. CumhurbaÅŸkanı belindeki silahı çekip birini öldürse nasıl orada yargılanıyorsa, bu ÅŸekilde yargıyı itibarsızlaÅŸtırma, mahkeme kararlarını tanımama, adil yargılamayı etkileme suçlarından dolayı da soruÅŸturma, davalar açılabilir, yargılanabilir. 105. Madde kapsamındaki dokunulmazlıktan yararlanamaz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER