Yaşam

CİLDİNE BAK, MUTLU KAL!

‘Mutluluk, huzur ve güzellik’ ilkesiyle makyaj ve güzellik bakımı konusunda hizmet veren Ello Güzellik Merkezi sahibi Estetisyen Bilge Fırat, cilt tipleri ve cilt bakımı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

CİLDİNE BAK, MUTLU KAL!
12-12-2016 17:16

10 yılı aşkın süreyle güzellik ve cilt bakımı sektöründe hizmet verdiğini belirten Estetisyen ve Güzellik Uzmanı Bilge Fırat, çeşitli faktörlere bağlı olarak insanların ciltlerinde bozulmalar olduğunu ve bu aşamada cilt bakımına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Ello Güzellik Merkezi olarak Bursalı bayanlara istekleri doğrultusunda çözüm önerileri sunan Estetisyen ve Güzellik Uzmanı Bilge Fırat, cildin belirli etkenlere bağlı olarak bozulduğunu  ve cilt bakımına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, sağlıklı görünen bir cildin ise moralimizi ve dolayısıyla çevremizle olan ilişkilerimize özgüven kattığını ifade etti.

 

CİLT BAKIMI NEDİR, FAYDALARI NELERDİR?

Cilt bakımının uzman kişiler ve profesyonel ürünlerle işin uygulanmasının gerekliliğine dikkati çeken Estetisyen Bilge Fırat, cilt bakımının, cildin ihtiyacına uygun derinlemesine bakım işlemi olduğunu söyleyerek, cilt tipine uygun ürünlerle ve doğru sırada uygulanmasıyla şu problemlerin çözümünün mümkün olduğunu söyledi:

Cilt neminin kazandırılması,
İnce kırışıklıkların azalması,
Akne sorunlarının giderilmesi
Leke tedavisi
Anti aging
Liftin uygulaması
Gözeneklerin fazla açılması sorunu
Kuru, karma, yağlı ciltlere özel bakım,
Siyah noktaların bakımı,
Yüz makyajı
Kalınlaşmış cilt bakımı,
Antioksidan maske uygulaması ile cildin bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi
 

KİMLER CİLT BAKIMI YAPTIRMALIDIR?

20’li yaşların sonuna kadar her regli döneminde cilt kendisini yenilediğini belirten Estetisyen Fırat, ‘’Fakat sonrasında ek uygulamalarla cildi beslemek ve düzenli bakım yaptırmak gereklidir. 25yaşından sonra cilt bakımı yaptırmaya başlamak ileriye dönük kendini yenilemedeki yetersizliğine karşı cildi hazırlar. Cilt yaşı gerçek yaştan farklı olabilir. Örneğin 35 yaşındaki bir kişinin düzenli cilt bakımı yaptırmasıyla cilt yaşı 25 olabilir’’ dedi.

Estetisyen Bilge Fırat, cildin yaşlanmasını tetikleyen dış faktörlerin ise aşırı stres ve yorgunluk, düzensiz uyku, sigara ve alkol tüketimi, hormonların ani değişimi, kirli hava, yağlı yiyecekler ve suyun az tüketilmesi gibi nedenlerle olduğunu ifade etti ve ‘’Belirttiğimiz bu nedenlerle de cilt kurur, çizgileri artar ve sarkmalar gözlenir’’ şeklinde konuştu.

 

CİLT BAKIMININ AMACI NEDİR?

Sağlıklı görünen bir cildin moralimizi ve dolayısıyla çevremizle olan ilişkilerimize özgüven sağladığını ifade eden Estetisyen Fırat, ‘’Güzel ve sağlıklı görünen bir cilt tipine uygun ürünlerle bakım yapmak son derece önemlidir. Cildimizin ihtiyaçlarını bilmek, doğasını anlamak ve doğru ürünlerle doğru zamanda, doğru uygulamayı yapmak bu konuda uzmanlaşmış kişilerin işidir. Unutulmaması gereken en önemli nokta ise yanlış uygulamalar sonucu daha kötü olacağıdır’’ ifadelerini kullandı.

 

5 TİP CİLT VAR

Estetisyen ve Güzellik Uzmanı Bilge Fırat, kişilerde görülen cilt tiplerini ise şöyle sıraladı:

Normal cilt; gözenekler kapalı, parlak, pürüzsüz ve problemi olmayan cilt tipidir.
Karma cilt; bu ciltte yüzün T bölgesi yağlı, diğer bölgeler ise genel olarak kurudur. Yağlı bölgelerde komedonlar ce açık gözenekler bulunur. Kuru bölgelerde ise gözenekler kapalıdır.
Kuru cilt; bu cilt tipi ince, mat, pul pul dökülmeye eğilimlidir. Gözenekler küçük ve çoğunlukla kapalıdır. Cilt yapısı ince ve gergin olduğu için kırışmaya eğilimlidir.
Yağlı cilt; bu tip ciltte yağ gözenekleri açık, komedonların ve yer yer sivilcelerin olduğu, yağ salgısı fazla olduğu için aşırı parlak bir görüntü vardır.
Olgun cilt; ilerleyen yaş ile hücre yenilenmesinin yavaşlaması ile ortaya çıkan cilt tipidir. Hücrelerin dökülmesi de yavaşladığı için cilt normalden daha kalın gözlenir. Ayrıca yağ salgısı da yavaşladığından ciltte derin kırışıklıklar gözlenir.
 

CİLT BAKIMI NE SIKLIKTA YAPILMALIDIR?

Cilt bakımının kişinin evde kendisinin yapacağı günlük ve haftalık bakımla başladığını belirten Fırat, ‘’Cildin sağlık, güzellik ve gençliğinin devamının sağlanması amacı ile aletli profesyonel cilt bakımı ile desteklenmesi gerekir. Aylık ve yıllık profesyonel bakımda amaç, cildin derin tabakalarına bakım ürünlerinin ulaştırılarak cildin ihtiyaçlarını gidermek ve böylece cildin gençliğinin ve tazeliğinin devamlılığını sağlamaktır. Bu bakım ne yazık ki sadece evde kullandığımız ürünler ile olamamaktadır. Bu nedenle hepimiz hangi yaşta ve hangi cilt tipinde olursak olalım profesyonel bakıma ihtiyaç duyarız’’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER