Gündem

Cizre'ye giremezler çünkü...

İçişleri Bakanı Selami Altınok açıklama yaptı. Tırmanan terör olaylarıyla ilgili konuşan Altınok'un  O açıklamalarından satır başları şöyle;

Cizre'ye giremezler çünkü...
10-09-2015 18:02

* Operasyonlarla ilgili karar propaganda yapılıyor.

* Huzur ve barış ortamını bozmaya yönelik düzenlenen provokasyon amaçlı eylemlerde, 69 parti binasına saldırı gerçekleşmiş, 7 ilimizde toplam 30 ev ve iş yeri ile 8 aracın hasar görmesine sebebiyet verilmiştir. Gerçekleşen bu eylemlerde, 40 polisimiz ile 51 vatandaşımız yaralanmış, maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Kamu düzenini bozan bu eylemlere anında müdahale edilmiş, şüpheliler ele geçirilmiş ve olaylarla ilgili 310 kişi gözaltına alınarak haklarında adli işlemler başlatılmış ve konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir.

CİZRE

* Cizre'de sokağa çıkma yasağı olduğunu bütün Türkiye biliyor. Bütün vatandaşlarımızın olduğu gibi sayın genel başkanların, sayın bakanların ve milletvekillerinin de güvenliği bizim için herşeyden önce geliyor. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlama noktasında göstermiş olduğumuz hassasiyeti sayın bakanlar ve milletvekilleri için de aynen gösteriyoruz. Cizre'ye varmaları durumunda farklı provokatif olaylara sebebiyet verebileceğini de değerlendirdiğimizden dolayı kendilerinin güvenliğini ve huzurunu sağlama noktasında Cizre'ye varmaları söz konusu değildir, ona müsaade etmeyeceğiz. Bu nedenle Cizre'ye girmeleri mümkün değil. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER