Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Eniştemden öğrendim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
21-07-2016 02:03

El Cezire’de canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe girişinin yaşandığı geceyi anlattı. 4 günlük bir tatil için Marmaris’e gittiği anlatan Erdoğan, "Oraya gittikten sonra darbe girişimiyle ilgili haber bana ulaştı. Gerekli kişileri haberdar ettik ve burada bir basın açıklaması yaptık. Halkımızın endişeye kapılmamasını istedik. Tabi ki Türk halkından meydanlara çıkmasını ve demokrasiye sahip çıkmasını istedik. Bana eniştem söyledi ama başta inanmak istemedim. Sonrasında istihbarat teşkilatı ve farklı kaynaklardan doğrulandıktan sonra orada ben ve enerji bakanı gerekli adımları atarak Dalaman’a hareket ettik.İstanbul’da da bazı sıkıntılarla karşılaştık. Alçak uçuş yapan F-16’ları duyduk ama on binlerce kişinin sokaklara döküldüğünü de gördük. Her şeyi kontrol altına almaya çalıştık. Ondan sonraki sürece yönelik adım attık. 12 saat içerisinde işi kontrolümüz altına aldık. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki belli bir grup bunu düzenledi. Ama açık olan bir şey var ki, onlar azınlıkta. Bir azınlığın çoğunluğa hükmetmesine müsaade edemezdik. Biz de gerekli adımları atmak suretiyle bunun önüne geçmeye çalıştık" dedi.

İstihbarat zaafı olduğu çok açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstihbaratta insani unsur, teknolojiden daha önemlidir bence. Darbe girişiminde, istihbarat zaafı olduğu çok açık. Doğru istihbarat olsaydı bu girişimin önüne geçilebilirdi. Darbe girişimini yaptılar ama başarılı olamadılar" ifadelerini kullandı.

Fetullah Gülen’in iade edilmesi süreci

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fetullah Gülen’in iade edilmemesi durumunda Amerika ile ilişkilere ilişkin, "Eğer teslim edilmezse bunları oralara kaydırmak bana göre örtüşen şeyler değil daha hassas olmalıyız. Ülkeler arasında ilişkiler mantığa göre olur. Ama elbetteki bu büyük bir hata olur. Biz bütün delileri veriyoruz ABD’ye biz kararı bekleyeceğiz. Bizim uzun bir ilişki tarihimiz var. Bağ tarihimiz var" diye konuştu.

(İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER