Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatanımız saldırı altında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatanımız saldırı altında!
07-09-2024 16:09
07-09-2024 16:12

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

İmam Hatip camiasının çok değerli mensupları, sevgili hocalarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bir imam hatip mezunu olarak, imam hatip nesliyle tekrar bir araya gelmenin bahtiyarlığı içindeyim. Sizlerle beraber olmanın heyecanını yaşıyorum. Önder mensuplarına kurultayı tertip ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.

TÜRKİYE'Yİ İLKLERLE BULUŞTURDUK

İmam hatip çilesinin davasını omuzlamış nice isimsiz kahraman var. Canıyla, ruhuyla kendisini bu davaya adayan öğretmenlerimiz var. Rabbim bu güzellerin hepsinden razı olsun. Son 22 yıldır genel başkan olarak, milletimiz verdiği yetki ve sorumlulukla Türkiye'ye hizmet ediyoruz. 22 yılda çok hizmetler ürettik. Ekonomide savunmada ticarette ülkemizi kat be kat büyüttük. Aklınıza gelebilecek her alanda Türkiye'yi ilklerle buluşturduk. Bunların hiçbiri bizim mücadelemizin asıl gayesi değildir. Son nefesime kadar üzerimde taşıyacağım bir rütbem, makamım var o da imam hatipli olmamdır. Bana ömrüm boyunca yaptığım tek bir şeyi söyle deseler cevabım açıktır, imam hatiplerin önündeki engeli kaldırmaktır, imam hatiplerin sayısını artırmaktır.

BİR AVUÇKEN OKYANUS OLDUK

İmam hatipleri kuranlar sadece 3-5 kişiydi. Şimdi görüyorum ki sel olduk, deniz olduk, hatta okyanus olduk. Sevgili imam hatipli kardeşim, sen varsın sen işte buradasın. Sen eskisinden daha çoksun. Sen varsan, şehadetleri dinin temeli olan ezan, yurdumuzun üstünde ebedi inleyecek, ebedi okunacak. Sen varsan, rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımız, nazlı nazlı dalgalanmaya devam edecek. Biz istikal marşımızın o ruhunu yaşattık. Korkmadık, al yıldızlığı al bayrağımızın itibarla dalgalanması için mücadele ettik. Yurdumuzu alçaklara uğratmamak için göğsümüzü siper ettik.

OKULLAR ARASINDA AYRIM YAPMIYORUZ

Bu ülkedeki her insan bizim göz bebeğimizdir. Biz okullar arasında ayrım yapmıyoruz. Bu ülkenin her okulu bizim için kıymetlidir. İmam hatipler her safhası mücadele ile dolu 1 asırlık mazisiyle direnişin ve dirilişin sembolüdür. 

İMAM HATİP MÜCADELESİ BİR VATAN MÜCADELESİDİR

Biz imam hatipliler minareler ezansız kalmasın diye varız. Yurdumuz Müslümansız kalmasın diye varız. Bu topraktan ezanı, kuranı alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. Bu topraklar 2 asırdır saldırı altında. En çok da imanımıza saldırıyorlar. Ezan yoksa, cami yoksa, Kuran yoksa, vatan yoktur, Türkiye yoktur. İmam hatip mücadelesi bir vatan mücadelesidir.

VATANIMIZ SALDIRI ALTINDA

Sevgili gençler, medya ve sosyal medya. İşte bu kötü emeli olan ellerde birer işgal silahına dönüşmüştür. Aile kurumu dolayısıyla vatanımız bir saldırının altındadır. Tüm o içerikler sinsi bir ur gibi gençlerimizin imanını hedef almaktadır. İmanını yine en önde savunacaklar, yine sizler olacaksınız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER