Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Leyla Zana açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana'nın randevu talebi olup olmadığıyla ilgili bir soruya ''Böyle bir talebi oldu'' yanıtını verdi. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Zana’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için randevu talebinde bulunmasıyla ilgili, “7-8 ay önce randevu talebinde bulunmuş, tam tarihini hatırlamıyor, şimdi dönüş olmuş” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Leyla Zana açıklaması
22-01-2016 21:49

 

Erdoğan, Cuma namazı sonrasında cami çıkışında açıklamalarda bulundu.    

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Leyla Zana’nın kendisi ile görüşme talebi olduğu yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:
"Böyle bir talebi oldu. Dün Beştepe sofrasında bunu da arkadaşlarımızla paylaştık. Şu anda arkadaşlarımıza da bu konuyla ilgili bir değerlendirelim dedim. Bu değerlendirme neticesinde, yani kanaatim kabulden yanadır. Kabul edip kendisiyle görüşebiliriz."  

DEMİRTAŞ’TAN ZANA RANDEVUSU YANITI

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmek için randevu talebinde bulunmasıyla ilgili, “7-8 ay önce randevu talebinde bulunmuş, tam tarihini hatırlamıyor, şimdi dönüş olmuş” dedi. Zana’nın randevu talebinin kişisel olduğunu, partiyle ilgili kurumsal bir talep olmadığını da belirten Demirtaş, “Görüşülmesinde bir sakınca görmüyorum, çözüm çabalarına saygı duyarız” açıklamasını yaptı. 

Demirtaş, dün Meclis’te insan hakları kuruluşlarının temsilcilerini kabulünde gazetecilerin sorusu üzerine Zana’nın Erdoğan ile görümek için yaptığı randevu talebine ilişkin şunları söyledi:

“7-8 ay önce bir randevu talebinde bulunmuş. Tam tarihini kendisi de hatırlamıyor, 7-8 ay önce dedi, şimdi dönüş olmuş. Kurumsal değil, kişisel olarak çaba sarfediyor. Görüşülmesinde bir sakınca görmüyorum. Halk savaş değil çözüm istiyor. Biz çözüm çabalarına saygı duyarız.” / Turan YILMAZ/ANKARA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER