Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
11-08-2022 18:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 34 hidroelektrik santralinin açılışında konuştu. Yayını izlemek için aşağıdaki linke tıklayınız.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

- Türkiye'nin elektrik üretim kapasitesine yıllık 1,9 milyar kilowatt saate yakın katkı sağlayacak en yüksek barajımız Yusufeli de bitme aşamasına gelmiştir.

- Bugün dünyada 9'uncu sırada yer aldığımız hidroelektrik gücümüze 34 yeni tesis daha kazandırıyoruz. Kamu-Özel sektör işbirliği ile 20 farklı ilimizde faaliyete geçecek 34 hidroelektrik santralimiz 653 kilowatt saat kurulu güce ve yıllık 2,3 milyar kilowatt saat enerji üretim kapasitesine sahiptir.

-  Şimdi sıra asıl hedeflerimizde. Yani 2053 vizyonumuzu hayata geçirmekte. Bundan 11 yıl önce milletimizle 2023 hedeflerimizi paylaştığımızda birileri dudak bükmüştü. Bugün de biz 2053 vizyonu dedikçe, bu vizyonun somut hedeflerini oluşturmaya ve açıklamaya başladıkça yine benzer tavırlarla karşılaşıyoruz.

-  Bunlar medeniyet dediğin zaman İstanbul- Ankara- İzmir buraları anlıyor. Ama biz yola çıktığımızda dedik ki 'batıda ne varsa doğuda güneydoğu da o olacak' Eğitimden sağlığa hepsinde olacak. Üniversitelerimizi 81 vilayetinde 81'ine taşıdık. ne dediler; 'bu kadar üniversiteye ne gerek var?' 76 üniversiteden 208 üniversiteye çıktık.

- Ankara'da birinci şehir hastanesini açtık. Hizmete devam ediyor. 2'ncisini de 1 ay 2 ay içerisinde açıyoruz. Ve bununla birlikte Ankara 2 tane dev şehir hastanesine sahip oluyor. Arkadan Kocaeli geliyor arkadan İzmir geliyor. Arka arkaya bunları 2-3 ay içerisinde yapıyoruz. Biz yaparız. Biz laf değil iş üretiriz.

- Bay Kemal gibi musluk açma töreni yapmadık. Biz bu işleri yaptık. Kağıthane'de temel atmama töreni yapıyorlar. Ne günlere kaldık. Güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını tüm imkanlarımızla teşvik ediyoruz. Bizim en büyük gücümüz milletimizin her bir ferdidir. Bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER