Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları ile Belçikalı korumalarla birbirine girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları ile Belçikalı VIP korumaları yumruklaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları ile Belçikalı korumalarla birbirine girdi
06-10-2015 23:11


Belçika’ya resmi ziyarette bulunan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın korumaları ile Belçika’daki resmi ziyaretçilere tahsis edilen VIP korumalarının yumruklaÅŸtığı öne sürüldü.

Ä°LK GERGÄ°NLÄ°K PAZAR AKÅžAMI

Fransızca yayın yapan Belçika Radyo Televizyonu’nun resmi sitesinde yayınlanan habere göre, ziyaret sırasında 2 kez Türk ve Belçikalı korumalar arasında yumruklaÅŸma yaÅŸandı.

Ä°lk gerginlik 4 Ekim Pazar akÅŸamı ErdoÄŸan’ın Türk vatandaÅŸlarına hitap ettiÄŸi alanda yaÅŸandığının kaydedildiÄŸi haberde, “Belçika polisiyle Türk CumhurbaÅŸkanı’nın güvenlik güçleri arasında ilk itiÅŸme yaÅŸandı.” denildi.

"ERDOÄžAN'IN KORUMASI DÄ°RSEK ATTI" Ä°DDÄ°ASI

Ä°kinci gerginliÄŸin pazartesi günü ErdoÄŸan’ın konuÅŸma yaptığı Egmont Enstitüsü’nde yaÅŸandığının kaydedildiÄŸi haberde “burada çok daha sert” bir itiÅŸme yaÅŸandı. Ä°tiÅŸmenin sebebinin ErdoÄŸan’ın ziyaret edeceÄŸi bir yerin önceden kontrol edilmesi konusunda olduÄŸu vurgulandığı haberde ÅŸöyle denildi:

“Belçika güvenlik güçleri kendi toprakları üzerinde Türk CumhurbaÅŸkanı’nı korumanın kendi görevleri olduklarını düÅŸündüklerinden kontrolü kendilerinin yapmaları gerektiÄŸini belirttiler ancak Türk güvenlik güçleri ise kontrolü kendileri yapmak istediler. Bu gerginlik sırasında iki taraf arasında önce itiÅŸme sonrasında ise yumruklaÅŸma yaÅŸandı. ErdoÄŸan’ın yakın korumalarından bir tanesi Belçika VIP korumalardan bir tanesine dirsek attı. Türk koruma bundan çok kısa bir süre sonra da kendini yerde buldu. Hemen ardından sükûnet saÄŸlandı.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER