Spor

Darüşşafaka Doğuş deplasmanda mutlu

THY Euroleague'de normal sezonun üçüncü haftasında Unics Kazan'a konuk olan Darüşşafaka Doğuş, ikinci yarıdaki oyunuyla galibiyeti kaptı: 87-94.

Darüşşafaka Doğuş deplasmanda mutlu
26-10-2016 12:40

David Blatt yönetiminde sezona iddialı başlayan Darüşşafaka Doğuş, Eurolaegue'deki üçüncü maçında ikinci galibiyetini aldı. İlk haftada Kızılyıldız deplasmanından galibiyetle dönen Daçka, ikinci haftada sahasında Emporio Armani Milano'ya mağlup olmuştu.

Üçüncü haftada ligde henüz galibiyeti bulunmayan Rus ekibi Unics Kazan'a konuk olan Darüşşafaka Doğuş, ilk yarısını 47-46 geride tamamladığı maçta üçüncü çeyrekte savunmanın direncini artırdı ve ikinci deplasman maçından da zaferle dönmeyi başardı: 87-94.

22 sayı üreten Kazan'dan Keith Langford ve Daçka'dan Brad Wannamaker (7 asist) gecenin en skorer isimleri oldular.

Kazan'da Artsiom Parakhouski 17 sayı, 7 ribaunt ve 4 blokla ev sahibi ekipte fark yaratan isim olurken, Darüşşafaka Doğuş'un diğer skoreri James Anderson 18 sayı ve 6 ribauntla galibiyetin mimarları arasındaydı.

Darüşşafaka Doğuş bu galibiyetin ardından 2 galibiyete ulaşırken, Unics Kazan 3. mağlubiyetini aldı.

Maçın özeti
Karşılaşmaya Wanamaker, Wilbekin, Anderson, Moerman ve Furkan ilk 5'iyle başlayan yeşil-siyahlılar, özellikle savunmada boyalı alanda dirençsiz başladı ve 3 dakika içinde 12-0 geriye düştü.. Oğuz Savaş'ın girmesiyle oyunu dengeleyen Darüşşafaka Doğuş, üst üste bulduğu 3'lüklerle farkı hızla indirdi ve çeyreği 29-28 geride kapattı

İkinci çeyreğin başında Wanamaker'la maçta ilk kez öne geçen Darüşşafaka Doğuş, Langford'ın attığı 9 sayıyla Unics Kazan'ı sürüklemesine rağmen, Anderson ve Birkan'ın buluduğu sayılarla oyuna tutundu. Son iki hücumu değerlendirmeyen Darüşşafaka Doğuş, soyunma odasına 47-46 geride gitti.

Üçüncü periyotta ilk yarının aksine iki takım da savunmada daha hırslı ve dikkatli oynarken şut yüzdeleri düştü ve top kayıpları arttı. Çeyrek sonunda Wanamaker ve Wilbekin'le serbest atışları iyi değerlendiren yeşil siyahlılar, son çeyreğe 65-59 önde girdi.

Son periyotta özellikle Birkan ve Wilbekin'in yüksek yüzdeli 3'lükleriyle farkı açmaya başlayan Darüşşafaka Doğuş,, farkı bir ara 13 sayıya kadar çıkardı. Son dakikalarda serbest atışları iyi değerlendiren temsilcimiz maçı 94-87 kazandı.

Maç notları

  • Darüşşafaka Doğuş, tıpkı geçen haftaki gibi maç boyunca rakibine çok fazla hücum ribaundu alma fırsatı verdi. Unics maç boyu 16 hücum ribaundu alarak büyük üstünlük kurdu.
  • Daçka ilk yarıda 12 sayı geriye düştükten sonra 10’da 6 üçlük isabetiyle skoru dengeledi. Maç boyu da üç sayı çizgisinin gerisinden 11 isabet bulan Daçka buradan 33 sayı çıkardı.
  • Darüşşafaka Doğuş yedekleri 39 sayı üretirken Unics yedekleri 21 sayıda kaldı.
  • Daçkalı Oğuz Savaş maçı 10 sayıyla tamamladı. Milli pivot 9 Nisan 2015’ten beri ilk kez bir Euroleague maçında çift hanelerde sayı üretti.
  • Darüşşafaka Doğuş maç boyunca sadece 8 top kaybı yaparken rakibini 17 top kaybına zorladı ve ribaundlardaki dezavantajı dengeledi.
  • Gecenin kilit isimlerinden biri de Birkan Batuk’tu. Başarıl forvet 4’e 4 üçlükle 12 sayı atarken savunmasıyla da göz doldurdu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER